INSOMNIUM JA FINNTROLL TULEVAD SÜGISTUURI RAAMES TALLINNASSE

Insomnium (pressifoto)

Rahvusvaheliselt tuntud meloodilise death metal’i hiid Insomnium tuuritab septembris-oktoobris Soomes. Tuur peatub Helsingis, Turus, Seinäjoel, Oulus, Jyväskyläs, Tamperes ja lõpuks üle lahe Tallinnas. 3. oktoobril Helitehases toimuval kontserdil soojendab Insomniumi Soome folk metal’i bänd Finntroll.

Oma kompromissitu suhtumise ja tõsise tööga end rahvusvahelisele metal-skeenele murdnud Soome bänd Insomnium andis 21. mail välja oma uusima singli “The Reticent”. Ansambli viimane album, 2019. aasta oktoobris ilmunud “Heart Like a Grave”, vallutas Soome albumite edetabeli tipu ja pääses ka Saksamaal Top 10 nimekirja.

Albumile pidi järgnema maailmatuur, kuid 2020. aasta märtsis läks kogu elu hoobilt lukku. Praeguste väljavaadete kohaselt saab bänd taas tuuritama hakata septembris, mil Helsingi Kulttuuritalos antakse 17. septembril stardipauk äsja välja kuulutatud Soome-tuurile. Kuus kontserti Soomes ja üks Eestis saavad veel sel aastal järje ulatusliku Euroopa-tuuriga novembris-detsembris.

“Kui sügisel saab lõpuks jälle mängida, on tuju laes ja saalid täis. Isegi väike õnnepisar võib üle hevimehe karvase põse veereda. Nii et loodame koos Trollidega igas neemenukas korralikult möllata!” on bändi laulja ja bassimees Niilo Sevänen lootusrikas.

Ansambli Soome ja Eesti esinemisi soojendab maailma parim trollimetal’i bänd, ülekohtuselt harva Soomes esinev Finntroll. Möödunud sügisel ilmunud folk metal’i meistrite seitsmenda stuudioalbumi “Vredesvävd” lugusid saab lõpuks ka elavas esituses kuulda.

Piletid on müügil Piletilevis.


Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.