LEXSOUL DANCEMACHINE AVALDAS LIVE-VIDEOGA KAVERI HITTLOOST “PUMP UP THE JAM”

Eesti Muusikaauhinnad 2021 galal Aasta Ansambli tiitliga pärjatud Lexsoul Dancemachine avaldas live-videoga kaveri hittloost “Pump Up The Jam”. Tegemist on juba 7 aastat originaalloominguga tegelenud bändi esimese kaverlooga.

Lexsoul Dancemachine’i vokalist ja kaasprodutsent Robert Linna avab natuke idee tagamaid: ”Lexi bändilaagris mänedžer Henrik küsis, et kas me mõne coveri tegemisele pole mõelnud. See mõte jäi mind kummitama ja 1990ndate alguse diskohittide “funkifitseerimine” on mul ammu mõttes olnud. “Pump Up The Jam” oli selles mõttes esimene valik, et selle loo transilik energiline pumpamine tõmbab ju kohe käima ja seda räpiosa oleme oma live’idel juba praktiseerinud. Mul hakkas kohe peas kõlama The Budos Band’i “Black Venom”, mis on ka selline rituaalse tooniga veidi süngevõitu pumpamine. Vürtsitasime seda psühhedeelsete süntide ja kajadega ning voilà – päikeseprillid ette ja öösse…”

Loo originaalesitaja Technotronic on 1988. aastal Belgias alguse saanud elektroonilise muusika projekt eesotsas Jo Bogaertiga, kes kogus eelnevalt populaarsust Euroopas sooloartistina. Laulu tabas ülemaailmne edu, kui see jõudis 1989. lõpus ja 1990. alguses USA ja UK edetabelites teisele kohale, olles ühtlasi esimene house lugu, mis kerkis USA edetabelite esikümnesse.


Lexsoul Dancemachine on kuueliikmeline energiast pakatav funk-bänd, mis tantsutab publikut oma hingestatud gruuvidega alates 2013. aastast. Bändi muusikas kohtuvad emotsioonid, mis sikutavad inspiratsiooni toorest ja tolmusest 1970ndate funkist ning teisalt ka meloodilisest 1960ndate soulist. Lexsoul Dancemachine avaldas oma debüütalbumi “Deus Lex Machina” aastal 2015, millele järgnes “Sunny Holiday In Lexico” aastal 2017. Oma tegevuse jooksul on bänd tuuritanud mööda Euroopat, kaasa arvatud esinemised festivalidel nagu Positivus, Pori Jazz ja Imagina Funk Hispaanias. 2020. a. maikuus ilmus Lexsoul’i värskeim stuudioalbum “Lexplosion II”, mis on leidnud toetust nii kohalikus kui rahvusvahelises skeenes. Muuhulgas teenis album bändile erisaate Craig Charles’i Funk and Soul Shows BBC 6 raadios, ning jõudis legendaarse raadiohääle personaalses aasta albumite edetabelis 5. kohale.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.