APOLLO TOP 15: JAAK JOALA KOGUMIKPLAAT “ARM MU AINUS AARE” ON TEIST NÄDALAT #1

Apollo poodides läheb helikandjatest endiselt kõige paremini kaubaks Jaak Joala (1950-2014) äsjailmunud kogumikplaat “Arm mu ainus aare” ning tõenäoliselt püsib see esinumbrina veel pikka aega.

Plaadi koostaja Olavi Pihlamägi kinnitusel on “Arm mu ainus aare” senistest Joala kogumikest oluliselt mahukam, sisaldades koguni 29 laulu väga erinevates stiilides. “Kirsiks tordil on viimane lugu “Varahommikul”, mis võtab selle plaadi imeilusalt kokku ja näitab, et Jaak oli võimeline laulma peaaegu igat sorti muusikat,” ütles Pihlamägi kogumiku esitlusel, nentides et tal on natuke kahju sellest, et kolmikplaadile jõudis vaid kolm Eesti heliloojate laulu.

Kahe Kuldplaadi omaniku Toomas Anni kogumikalbum “Eesti Kullafond” asub Apollo TOP 15-s uuena positsioonil number 2. Anni kolmel plaadil kõlavad nii juba tuntuks saanud lood ka uuemad ja seni avaldamata laulud. Helikandja esitluskontsert toimub 10. detsembril kell 19 Tallinnas, Kaja Kultuurikeskuses

Eelmisel nädalal Apollo tabelis teisel platsil asunud Amor Trio on nüüd omanimelise albumiga kolmas. Aastatel 1972–1974 tegutsenud kollektiiv sündis omal ajal tänu sellele, et Tõnis Rätsepal (1947) ja Juhan Viidingul (1948–1995) tuli sooritada teatrikooli laulueksam. Saabuva eksami jaoks pani lavakunstikateedri V lennu üliõpilane Juhan Viiding kokku kava 1930.–1940. aastate lööklauludest ja tolleaegsest filmimuusikast, kasutades Teatri- ja Muusikamuuseumi arhiivi vanu lauluvihikuid. Klaveril saatis teda Tõnis Rätsep. Pärast õnnestunud eksamit otsustasid Viiding ja Rätsep selle žanriga jätkata. Ideest võlutuna liitus nendega ka koolikaaslane Lembit Ulfsak (1947–2017).

Apollo TOP 15 (29. november):

1 Jaak Joala – Arm mu ainus aare
2 Toomas Anni – Eesti Kullafond (3CD)
3 Amor Trio – Amor Trio
4 Robbie Williams – The Christmas Present
5 Coldplay – Everyday Life
6 Modern Fox – Eesti Kullafond (3CD)
7 Soundtrack – Frozen 2 
8 Pets ja Korsten – Jõululori
9 In Spe – In Spe (2CD)
10 Suveniir – Kuld (3CD)
11 Margarita ja lapsed – Jõulurahu sinu kodusse
12 Tõnu Aav – Onu Remuse jutte 1
13 Marek Sadam – Tulbid ja bonsai (3CD)
14 Laulu- ja tantsupidu “Minu arm” 2019 USB pulk
15 Tõnu Aav – Väikevend ja Karlsson katuselt

Edetabel on koostatud Apollo poodide müügitulemuste põhjal ajavahemikul 22.-28. november.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.