TAAS TIPUS: MUUSIKAPLANEEDI TOP KÜMNE LIIDRINA SÄRAB MARJU LÄNIKU HITI “SUVEKUNINGANNA” UUSVERSIOON

Kätte on jõudnud teine suvekuu juuli – kuigi sel aastal võib seda tänu soojale maile lausa kolmandaks suvekuuks pidada 😛 – ning juba sellel nädalal toimub Tallinna Lauluväljakul 25. Õllesummer Festival, kus kohapealset melu toob teieni nii sõnas kui pildis ka MuusikaPlaneet. Täna on aga veel esmaspäev ja see tähendab mõistagi seda, et üle tuleb vaadata blogi lugejate koostatud värske TOP 10, järjekorranumbriga 161. 

Nädal tagasi teatasime uudist, et hääletasite MuusikaPlaneedi TOP 10-nes esikohale Marju Läniku hiti “Suvekuninganna” reggae-stiilis uusversiooni, milles teevad kaasa ka Kristel Aaslaid ja Taavi “Avoid Dave” Paomets. Olukord ei ole muutunud ka tänase seisuga ning veelgi enam – seekord leiame ka hõbemedalilt Marju Läniku loo, sest “Täna otsuseid ei tee” kerkis oma 24. tabelinädalal kolmandalt platsilt teiseks. Lauludega “Suvekuninganna” ja “Täna otsuseid ei tee” on seotud nii Marju Länik kui Taavi Paomets, nii et õnnitlused neile mõlemale kaksikvõidu puhul! 🙂

Taavi rääkis eelmisel nädalal Raadio 2-le antud intervjuus, et Marjuga sai ta kokku tänu Eesti Laulu konkursile, kui ta aitas produtseerida lugu “Täna otsuseid ei tee”. Sealt tuli mõte proovida veel midagi koos teha ning sündis loo “Suvekuninganna” uusversioon. “Nimetus on küll “remix”, aga 30 aastat tagasi ei olnud olemas sellist asja nagu stemmid (bassipartii või trummipartii eraldi failina, mida saab remiksida) ega instrumentaali – kõik oli üks, valmis. Antud juhul mängisin kogu selle fono ise uuesti sisse. Põhimõtteliselt on lugu töötlusega, re-work’iga,” rääkis Paomets. “Eesmärk oli, et “Suvekuninganna” positsiivne vaib jääks sinna sisse. Panin ka avoidilikke sünte ning taustal on minu ja Kristeli [Kristel Aaslaid – MP] vokaal. Minuarust kukkus välja lõbus lauluke. Täitsa hästi läheb peale ka – MuusikaPlaneet just kuulutas, et see tõusis kiiresti nimekirja tippu. Seda on ainult hea kuulda!”

Näis siis, kui pikka aega “Suvekuninganna” re-work pingerida valitseb, igaljuhul seekord kogus see lausa 25,06% kõikidest häältest. “Täna otsuseid ei tee” on niisiis teine (21,08%) ja esikolmikule paneb punkti Liis Lemsalu & Ott Leplandi duett “Süda taob” (16,86%).

MuusikaPlaneedi TOP 10 #161 (2. juuli):

1 (1) [2] Marju Länik & Kristel Aaslaid “Suvekuninganna (Avoid Dave remix)” (25.06%)
2 (3) [24] Marju Länik “Täna otsuseid ei tee” (21.08%)
3 (2) [9] Liis Lemsalu & Ott Lepland “Süda taob” (16.86%)
4 UUS [1] Anne Veski “Käed taeva” (12.18%)
5-6 UUS [1] Birgit “15 000 sammu” (7.03%)
= UUS [1] Elina Born & Jüri Pootsmann “Jagatud saladus” (7.03%)

7 (5) [6] Karl-Erik Taukar “Salaja” (5.15%)
8 (4) [5] Mariliis Jõgeva “Kõike tegema pean” (2.81%)
9 UUS [1] 5Miinust “Jaanid” (1.64%)
10 UUS [1] Kruuv “See on suvi” (1.17%)

Hääli: 427 (aitäh!)

Kuna üle pika aja juhtus selline asi, et viiendat-kuuendat kohta jäid jagama kaks laulu, siis seekord pääsevad edasi kuus lugu ning tavapärase viie uue tulija asemel on uustulnukaid neli:

  • Lepatriinu “Up the Sky”
  • NOËP & Liis Lemsalu “Tangled Up”
  • Mikk Mäe “Kuu”
  • Sõpruse Puiestee “Suur Vanker”

Uus hääletus asub lehe paremas servas ja läheb lukku pühapäeval, 8. juulil kell 23:59. Tuld! 🙂

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.