TARTU DEATH METAL BÄND SWARN AVALDAS EP “ABYSMAL HALLUCINATIONS”

Pressifoto

Tartu ritualistliku death metali kollektiiv Swarn kuulutab kooljakuul oma värske EP “Abysmal Hallucinations” ilmumisest. Ühtainsat enam kui 20-minuti pikkust lugu sisaldav helikandja kihutab vaheldumisi nii raevukalt kiirete kui sadistlikult aeglaste riffide toel läbi inimpsüühika varjualade. Ühtlasi tähistab EP suunamuutust bändi kõlapildis – seni valdavalt tumedapoolse crust death metali poolest tuntud Swarn on nüüd sulatanud oma helidesse nii black metalile omast karget õelust kui ka doomist tuntud raskusega rõhumist.

Swarn iseloomustab oma üllitist kaksikdeliiriumina, instrumentalist/helilooja Feni ja vokalist 1695 sõgedate rännakutena spirituaalsel tühermaastikul, mis on jätnud püsivad armid nende teadvuse sügavustesse. See on meeldetuletus, miks piiratud jõu ja kogemustega olendid ei tohiks kunagi hüpata esoteerilisse tundmatusse, mis nad vaevata lömastada võib. Hingerännakud pole igaühele – eriti mitte inimestele.

EP “Abysmal Hallucinations” annab välja plaadifirma Warhorn Records nii kassetil kui digitaalselt 2021. aasta ühteistkümnenda kuu üheteistkümnendal päeval. Müüki tuleb ka kollektsionääridele mõeldud eriväljaanne – 30 kassetiga antakse kaasa käsitrükipressil valmistatud laulusõnade leht (tekst mõlemal poolel). Iga selline sõnadeleht on seega kordumatu eksemplar. Rohkem pilte sellest on üleval Bandcampis ja sotsiaalmeedia lehtedel.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.