TEEMANTKILPKONN AVALDAS DEBÜÜTALBUMI

Albumi kujundus

4. novembril avaldas psühhedeelset indie’t viljelev koosseis Teemantkilpkonn oma debüütalbumi “Monoliit”.

“Monoliit” on kümnelooline album, mis sisaldab ka nelja varem välja antud singlit. Debüütalbum võtab omamoodi kokku Teemantkilpkonna esimese loomingulise perioodi.

“Loomeprotsess ja “Monoliidi” ilmumine/kutsumine/suunamine meie ühisteadvusesse juhtus 2020. aasta lõpus ja 2021. aasta esimeses pooles. Kõik kolm meist olime läbi minemas iseenda jaoks uutest ja lõplikest eluetappidest – igaühel omad deemonid, kellega võidelda, kuid “Monoliidist” sai meie jaoks ühendav n-ö tootem, mis meid taaskord alatasa kokku tõi, et omavahel taipamisi jagada. Nüüd on need taipamised ka teistele kättesaadavad,” sõnas kilbik.

Monoliit sümboliseerib Teemantkilpkonna jaoks omamoodi kujundit või vormi millegi absurdse algusest ja millegi ulmelise lõpust. Album käsitleb erinevaid teemasid argisematest võitlustest intergalaktiliste jõududeni. Teemantkilpkonn ise kirjeldab “Monoliidi” kõlapilti kui midagi unenäolist ja igatsevat, samas teinekord astuvat või hüsteerilist.

Koosseis kirjeldab Teemantkilpkonna olemust järgnevalt: “Teemantkilpkonn on terrapiin, kes pärineb rannikuäärsetelt märgaladelt, soiste riimveekogude äärest. Tänasel päeval on ta aga uustulnukana üritamas oma positsiooni kindlustada Eesti undergroundi ja psühhedeelse dreampop’i skeenedes. Teemantkilpkonna looming kõlab nagu Andy Warhol ja Silver Apples oleks läinud Suure Prantsuse revolutsiooni hakul Maldiividele kajakimatkale, ning annab edasi subliimsemaid ja dramaatilisemaid võnkeid.”

Albumit “Monoliit” saab kuulata paljudelt voogedastusplatvormidelt, nagu Spotify, Apple Music jne.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.