EIK AVALDAS KURBMAGUSA SINGLI “TEAD”

Foto: Mia Tohver

EiK avaldas esimese singli oma tuleval aastal ilmuvalt viiendalt stuudioalbumilt. Lugu kannab nime “TEAD” ning lisaks EiKile teevad sellel kaasa veel Maris Pihlap ning Mattias Tirmaste.

Algselt valmis pala juba aastal 2018, kui EiK kirjutas sõnu Maris Pihlapi toonasele bändile Pihlap.uud. Peagi said “TEADi” sõnad viisi ning see kinnitas sujuvalt kanda ka EiKi kontsertide kohustusliku lõpuloona.

“Pärast 3 aastat esinemisi, millele järgnes sageli küsimustetulv, et kust seda viimast laulu siis kuuleb, istusime tänavuse Vabariigi aastapäeva hommikul Marise ja kitarrist Mattias Tirmastega lõpuks maha ning võtsime selle salve. Kusjuures stuudiosessioonil oli Tirmastel maha ununenud oma uus ja särav pill ning ta mängis “TEADi” sisse sellesama pisut häälest ära elektrikitarriga, mida võis kuulda enamikel eelnenud esinemistel,” avas muusik loo tausta.

“Nüüd võin viimaks ometi rahuliku südamega öelda, et seda märgilise tähtsusega kurbmagusat laulu saab kuulata kõlaritest kasvõi 100 korda järjest: “TEAD” on purgis,” nentis EiK.

Uut albumit lubab EiK juba 2022. aasta alguses ning muusiku sõnul võiks kutsuda uut loomingut just terminiga sõnamuusika. Varasemalt on EiKil ilmunud albumid “uinak”, “äratuskell”, “unerohi”, “EiK” ning kogumikplaat “TIKS 097”. Nii värske singli kui ka albumi puhul jätkub koostöö plaadifirmaga TIKS Rekords, millega leidis EiK ühise keele just “TEADi” sünniaastal 2018.

Värsket singlit koos teiste albumil ilmuvate ning varasemalt tuntuks saanud paladega saab kuulata juba 7. novembril kell 18.30 Tallinnas Sveta Baaris toimuval koosseisu ühiskontserdil, kus astuvad lisaks EiKile lavale Maris Pihlap ning Mattias Tirmaste. Enne ja pärast kontserti valib muusikat Luurel Varas.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.