RITA RAY LÄHEB DETSEMBRIS KOOS PÄRNU LINNAORKESTRIGA SUURELE KONTSERTTUURILE, KUID LÜKKAB UUE ALBUMI ILMUMISE EDASI

Foto: Carine Isand

Rita Ray pikisilmi oodatud ning sel sügisel ilmuma pidanud teise stuudioalbumi ilmumine lükkub 2022. aastasse. Sellegipoolest kuulutas äsja Jazziauhindadel Aasta Nooreks Jazzmuusikuks tituleeritud lauljatar välja suure aastalõpu kontserttuuri Pärnu Linnaorkestri ning dirigent Kaspar Männiga. See on jätk koostööle orkestriga, kes on albumil kahel lool kaasa teinud, ja kellega anti juulis Ammende Villas kontsert. Kuidas suvine esinemine välja paistis, saab näha neljapäeval ETV kontsertsaates “Rita Ray. Ilusa hingega laulja”.

Rita Ray: “Mul on kirjeldamatult hea meel, kui palju toredaid inimesi tuli meie kontserte kuulama sel suvel. Pikale kodus istumisele ja sissevaatavale ajale järgnes niivõrd elav ja elamusterohke periood. Andsime oma õnne ja rõõmu piiramatus koguses edasi ka publikule üle Eesti. Ootamatult kiire tempo tõttu jäi aga looming tahaplaanile ning polnud võimalik viimaseid samme sooritada, et plaat ilmuks sel sügisel. Mul on väga kahju öelda, et albumi väljatulek nihkub veidike edasi. Kuid ma usun, et see on seda väärt. Kindlasti saab sügisel veel uut muusikat ja põnevust aastalõpu kontserttuuril! Aitäh, kallid kuulajad, et mõistate!”

Rita Ray mänedžer ning plaadifirma Funk Embassy Records eestvedaja Henrik Ehte lisab: “Lisaks suurele suvele on olnud mahukas produktsioon orkestraalsete arranžeeringute ja salvestustega. Oleme jõudnud olukorda kus albumi tootmine ja ilmumine jääks liiga viimasele minutile. Plaaditehastes on aga pikad järjekorrad, välismaine turundus ja füüsilise plaadi levitus mahukad tööd. Seetõttu vajame aega, et paljulubav album vormistada ja kuulajateni tuua nii hästi kui võimalik.”

Rita Ray vastu kasvavat huvi ka välismaal illustreerib tema viimaste singlite edu – neist värskeim, augustis ilmunud “No Greater Love” on näiteks hetkel mängimas Suurbritannias jazz.fm’i rotatsioonis ning kogunud mitmeid mängimisi erinevate diskorite poolt ka Euroopa suurima kuulajaskonnaga raadios BBC2. 

Suurejoonelise tuuri raames külastatakse koos Pärnu Linnaorkestriga nelja suurimat Eesti kontserdisaali: Alexela, Pärnu, Jõhvi ning Vanemuise kontserdimajasid. Piletid on juba müügil Piletilevis

21.12 Alexela Kontserdimaja, Tallinn
25.12 Pärnu Kontserdimaja
28.12 Jõhvi Kontserdimaja
29.12 Vanemuise Kontserdimaja, Tartu

Juulis Ammende Villas toimunud Rita Ray ja Pärnu Linnaorkestri kontsertsalvestust on võimalik näha sel neljapäeval, 9. septembril kell 22.35 ETV-s.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.