PIRET JÄRVIS-MILDER TUNNISTAS, ET VANILLA NINJA PIDAS DAVID BRANDESEGA TAGASITULEKUPLAANE JUBA 10 AASTAT TAGASI: “TOL KORRAL ME EI SUUTNUD KÕIKIDES TINGIMUSTES KOKKULEPPELE JÕUDA JA ASI JÄI SINNAPAIKA”

Kuvatõmmis videost “No Regrets”

Vanilla Ninja liige Piret Järvis-Milder rääkis teisipäeval, 20. juulil Raadio 2-le antud usutluses, et lapse kõrvalt bändi teha on hoopis teistsugune kogemus. “Mässamist, ette planeerimist on kõvasti rohkem kui varem,” tõdes eelmise aasta 14. augustil emaks saanud Piret.

“Kui me käisime mais Saksamaal oma uutele lugudele videosid filmimas, siis pidime oma võttepäevad lõpetama alati hiljemalt kell 21,” jutustas muusik. “Me Lennaga näitasime seal kella kõigile – ei tohi üle aja minna, sest me peame olema kell 21.30 kodus ja lapsed magama panema. Enam sellist asja ei ole, et videovõtted kestavad ööni ja pärast lähed hängid kuskil baaris, pead teiste kolleegidega pidu. Selles mõttes on nüüd rahulikum.”

Järvis-Milder tunnistas, et Vanilla Ninja taasühinemise mõte tuli ansambli laulukirjutajalt ja produtsendilt David Brandeselt, kellega läksid teed lahku aastal 2005. “Ta oli otsustanud, et võiks uuesti proovida. Tänu temale see asi nüüd lõpuks õnnestus. Me oleme mõelnud ka aastate eest, et võiks uuesti kokku tulla ja muusikat teha, aga kõik elavad eri riikides, inimestel on pered. Bändi tegemine ei ole enam nii lihtne kui see oli aastaid tagasi. Aga jah, tänu Davidile tegelikult… Ta on ärategija inimene. Kui ta on pähe võtnud, et teeme, siis ta hoiab meeskonda koos, veab seda väga edukalt ja piitsutab kui on vaja, et jalad tagumiku alt välja ja tööle! Suur respect talle, et ta on viitsinud seda asja niimoodi vedada.”

Piret märkis, et kollektiivi kauaoodatud tagasitulek sai alguse sedasi, et David Brandes helistas Lenna Kuurmaale. Kuid taasühinemise ja plaadi tegemise plaanide teemal suheldi juba kümme aastat tagasi. “Tol korral me ei suutnud kõikides tingimustes kokkuleppele jõuda ja asi jäi sinnapaika. Aga nüüd sai siis tehtud.” 

Brandes on meloodiate meister ning teisi ta naljalt lugude viise tegema ei lase. Laulusõnade jaoks on tal olemas kindlad koostööpartnerid, näiteks sakslane John O’Flynn, kes on kirjutanud 1982. aasta Eurovisiooni võiduloo “Ein bißchen Frieden” sõnad, samuti on mees paljude Vanilla Ninja hittide tekstide autor. Piret rääkis Raadio 2-le, et Vanilla Ninja oktoobris ilmuva albumi “Encore” jaoks said nad Lennaga laulusõnu küll kirjutada, aga nad ise tunnevad, et nad oleksid tahtnud seda veel rohkem teha. “Miks me aastate eest Davidiga koostöö lõpetasime, oligi täpselt seesama, et me tahtsime ise rohkem loomingu tegemises kaasa lüüa,” sõnas Piret.

Vanilla Ninja esimesel, 2003. aastal ilmavalgust näinud omanimelisel albumil aitas tüdrukuid meie hitimeister Sven Lõhmus, kellega on Pireti sõnul suhted endiselt head. Muusik märkis, et ta trehvas Sveni juhuslikult alles hiljuti üle aastate ja nad leppisid kokku, et saavad peagi kokku ja räägivad juttu.

Mis puutub Eesti Laulu konkurssi, siis lausus Piret: “Hiljuti tuli see Lennaga just jutuks ja ma olin väga üllatunud, et Lenna vastus oli kardinaalselt: ei!”. Seega seal võistlusel me – vähemalt lähiaastatel – ansamblit esinemas ei näe. Koroonaviiruse leviku tõttu tuleb oodata ka bändi kontserte, enne järgmist suve nad tõenäoliselt kontserdilavadele ei astu.   


Ja lõpetuseks: terased MuusikaPlaneedi lugejad on ehk täheldanud, et esmaspäeva õhtul panime siia lehele üles küsitluse selgitamaks välja kumb Vanilla Ninja uus singel teile rohkem meeldib – “Gotta Get It Right” või “No Regrets”. Lisame gallupi ka siia artiklisse:


Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.