STATION NARVA FESTIVALI MUUSIKAPROGRAMM ON AUGUSTIKS VALMIS

Narva linnus (foto: TÔnu Tunnel)

Augusti avanÀdalal Narvas toimuva muusika- ja linnafestivali Station Narva uute esinejate seas on Islandi elektroonilise tantsumuusika teerajaja GusGus, Soome laulja ja produtsent New Ro ning Eesti artistid Yasmynist Kino laule tÔlgendava Stanislav Bulganini ja Janno Reimi duoni.

6. ja 7. augustil esinevad Narva Muuseumis ja Ro-Ro klubis kokku 24 artisti Eestist, Venemaalt, Soomest, Islandilt ja Ühendkuningriigist. Varem vĂ€ljakuulutatuile, kelle seas on Briti d’n’b Ă€ssad Roni Size ja Dynamite MC, Islandi elektroonikatrio Vök, Tatari-Vene duo AIGEL ning Eesti muusika maestrod Sven GrĂŒnberg ja Vaiko Eplik, on lisandunud 9 uut esinejat.

Station Narva publikut ka 2019. aastal oma kĂ”rglĂ€ikese produktsiooni ja vankumatu technosouli pulsiga lummanud Islandi elektroonilise tantsumuusika teerajaja GusGus naaseb piirilinna etteastega, millega liitub samuti tĂ€navusel festivalil esineva Islandi grupi Vök laulja MargrĂ©t RĂĄn, kelle hÀÀl kĂ”lab ka GusGusi 23. juulil ilmuval uuel stuudioalbumil “Mobile Home”. GusGusi soundimeistri Biggi Veira ja laulja DanĂ­el ÁgĂșst Haraldssoni sĂ”nul avab tulevane plaat akna dĂŒstoopilisse, masinate poolt vallutatud maailma, milles sihitult ekslevate hingede ainsaks eesmĂ€rgiks on hedonistlik naudingute jaht.

Kollektiiv tĂ€idab oma lubaduse piirilinna tagasi tulla uue albumi maailmaturnee raames. Meenutades oma kahe aasta tagust Narva esinemist, ĂŒtlevad islandlased: “Station Narva mĂ”jus meile nagu lööklaine! Narva asub ĂŒsna ainulaadses kohas Venemaa ja ĂŒlejÀÀnud Euroopa vahel, tormiliselt areneva Eesti idaserval. Festivali ĂŒrituste ja esinejate mitmekesisus ja kunstipĂ€rasus pakkus vĂ€rskendavat vaheldust rahvusvahelisel muusikamaastikul toimuvale. Oli au sellest osa saada ja tuleme siia taas ilma vĂ€himagi kĂ”hkluseta esinema!”

“See, et GusGusi klassi artistid soovivad Station Narvale tagasi tulla oma uut muusikat esitlema, tĂ€hendab ĂŒht – festival on jĂ”udnud rahvusvahelisele muusikasĂŒndmuste kaardile,” ĂŒtleb Station Narva peakorraldaja Helen Sildna.

VĂ€lisartistidest on kavasse lisandunud ka Soome skeenes oma vokaalse vĂ”imekuse, huumori ja 80-90ndate viidetest pungil debĂŒĂŒtalbumiga “late bloomer” laineid lööv laulja ja produtsent New Ro ehk Ronja Stanley.

Festivali kava on tĂ€iendust saanud ka tervelt seitsme kodumaise nimega. Narva Muuseumi Dormitoriumi saalis esitleb oma uut tĂ€ispikka albumit “Timetrix” instrumentaalse elektroonilise muusika rĂŒhmitus Modulshtein. Linnuse sisehoovis esitavad Janno Reim ja Stanislav Bulganin kahel kitarril, kahes keeles ja omakĂ”lalises arranĆŸeeringus valiku Vene kultusbĂ€ndi Kino hittidest. Lihvitud R&B, hiphopi ja neosouli toovad festivalile Yasmyn ning produtsent ja DJ Caspar MĂĄgus. SĂŒdasuvise tiksuga muusikat on muuseumi pealaval ja hoovialal valimas ka helilooja, produtsent ja DJ Sander Mölder.

JĂ”eÀÀrses kultuuriklubis Ro-Ro esitleb pealinna kunstpungi bande Saint Cheatersburg oma tĂ€navu taasilmunud plaati “Juan Raton” ning Narva meloodilise poprocki grupp Pale Alison oma uusimat loomingut. 7. augusti ööl festivalile punkti paneva jĂ€tkupeo avab Ro-Ro klubi Ă”uealal spetsiaalse tule- ja valgusshowga tulevikufolgi bĂ€nd OOPUS.

Station Narva 2021 muusikaprogramm pÀevade kaupa:

Reede, 6. august

  • Narva Muuseum: GusGus (IS), Vök (IS), Sven GrĂŒnberg ja Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambel: “Hingus” (EE), Vaiko Eplik ja Eliit (EE), View (FI), The RIG (RU), Discourse Synthetique (RU), YASMYN (EE); HUNT (EE), Mick Moon (EE), Sander Mölder (EE)
  • Art Club Ro-Ro: Saint Cheatersburg (EE), Pale Alison (EE)

LaupÀev, 7. august

  • Narva Muuseum: Roni Size feat. Dynamite MC (UK), AIGEL (RU), Kristjan Randalu (EE), Holy Motors (EE). New Ro (FI), Avenue (EE), Modulshtein (EE), Kino laulud: Stanislav Bulganin ja Janno Reim (EE)
  • Art Club Ro-Ro: OOPUS (EE) valgusshow ja Station Narva jĂ€tkupidu

TĂ€navu neljandat korda toimuv festival saab alguse neljapĂ€eval, 5. augustil BAZARi arutelude, linnatuuride ja Station Narva linnakunsti konkursi vĂ”idutöö “TĂ€navaraamatukogu” avamisega. Reede, 6. augusti pĂ€eval toimub Linda 2 keskuse loomeinkubaatoris OBJEKT ettevĂ”tluspĂ€ev.

6. ja 7. augusti pĂ€evases kavas on seiklusretk linna piiril asuvatesse daatĆĄadesse, narvapĂ€rane hommikusöök ja tasuta kontserdid ĂŒle linna. 6. ja 7. augusti Ă”htuse muusikaprogrammi sĂŒda on Narva Muuseum koos ajaloolise Hermanni Linnusega, kus festivalikĂŒlalistele pakutakse ka vĂ”imalust kogeda öist muusemimiljööd. Hilistel öötundidel jĂ€tkub muusikafestival Narva jĂ”e ÀÀrses kultuuriklubis Ro-Ro, kus pannakse laupĂ€eval, 7. augustil festivalile punkt ansambli OOPUS valgusshow ja Station Narva jĂ€tkupeoga.

Station Narva ettevÔtluspÀeva ja linnafestivali programm kuulutatakse vÀlja juuli jooksul.

Station Narva 2021 festivalipassid hinnaga 35 eurot ja pĂ€evapiletid hinnaga 25 eurot on mĂŒĂŒgil Piletilevis. FestivalinĂ€dalal maksavad passid 45 eurot.

Festivalipass tagab sissepÀÀsu 6.–7. augustil Narva Muuseumis ja Ro-Ro klubis toimuvale muusikafestivalile ning 6. augustil OBJEKTis toimuvale ettevĂ”tluspĂ€evale (eelregistreerimise alusel).

Station Narva festivali korraldaja on ettevĂ”te Shiftworks koostöös Narva tiimiga. Koostööpartnerid: Narva Muuseum, Art Club Ro-Ro, loomeinkubaator OBJEKT, avalike arutelude pĂ€ev BAZAR, Narva kunstiresidentuur ja agentuur Damn.Loud. Station Narva linnakunsti konkursi pĂ”hipartner on Narva Muuseumi Kunstigalerii, toetav partner Narva kunstiresidentuur (NART) ja toetaja Fortaco Estonia OÜ.

Festivali meediapartnerid on Postimees Grupp ja PĂ”hjarannik/Severnoje PobereĆŸje.

Festivali toetavad Narva Linn, Kultuuriministeerium, Integratsiooni Sihtasutus, Kultuurkapital, Soome Instituut ja PÔhjamaade Ministrite NÔukogu.

Station Narva rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmÀrk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele, toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Festivali korraldatakse vastavalt avalikele ĂŒritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vĂ€ltida koroonaviiruse levitamist vĂ”i sellesse nakatumist.

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.