JÄRGMISEL NÄDALAL KAUKSI RANNAS TOIMUV FESTIVAL MÄGEDE HÄÄL AVALIKUSTAS KOGU PROGRAMMI JA AJAKAVA

Genka ja DEW8 (pressifoto)

Eelneval neljal suvel Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumi tööstusmaastikul toimunud festival Mägede Hääl kolib tänavu Peipsi äärde Kauksi randa. 9.–10. juulil aset leidval festivalil esinevad teiste seas Jaakko Eino Kalevi Soomest, Oko Ebombo Prantsusmaalt, Prins Emanuel ja Inre Kretsen Grupp Rootsist ning kodumaised artistid Holy Motors, Genka & DEW8, Holy Motors, Saint Cheatersburg, Väike PD ja Alfa Collective. Koostöös Kino Sõprusega avatakse festivalil rändkino “Družba”. Festivali passid hinnaga 29 eurot on müügil Ticketeris.

“Kui eelmistel aastatel kutsusime avastama Ida-Virumaa tööstusjärgset laengut kaevandusšahtide vibratsioonidest kuni väljasõitudeni maa ja taeva vahele õlitehase katusele, siis tänavu tundsime, et pärast pikka piirangute perioodi on aeg nautida parimat, mida Eesti suvel pakkuda ja kolida tuhamägede vahelt Peipsi äärde Kauksi laulvatele liivadele ja kosutavasse männimetsaõhku,” ütleb festivali üks korraldajatest Ivar Murd. “Oleme sinna ette valmistanud kava, mis on vürtsikas ja pikantne nagu Peipsi sibulamoos!”

Kahel päeval ja õhtul esinevad Mägede Hääle kahel laval nii põnevaimad Eesti artistid kui mitmed välismaised tegijad.

Festivali üks nimekamaid esinejaid on siinmail juba hästi tuntud endine Helsingi trammijuht Jakko Eino Kalevi, kes on edukalt sisenenud üleilmse popituru veidramat võitu sektsiooni ja Domino tütarleibli Weird Worldi ridadesse. Multitalendist pariislane Oko Ebombo toob Kauksi puhkekülla oma tantsu ja poeesia ning kultuurideülese ühtsuse sõnumi. Rootsi muusik ja DJ, “industriaalse baleaarika” meister DJ Prins Emanuel esineb festivalil lausa kaks korda: kontserdiga koos kaasmaalasest ühemehebändiga Inre Kretsen Grupp ning DJ-setiga legendaarse peosarja Mutant Disco erikavas.

Genka ja DEW8 esitavad oma selle aasta algul ilmunud sotsiaalkriitilise satiiri ja nutikate biitidega laetud ühisalbumit “Oleg”. Oma DEW8 produtseeritud ja Genka leibli Legendaarse alt välja antud esikplaadi “Matusebüroo” kraamiga kostitab festivalikülalisi noor Tartu räppar Väike PD. Tavaliselt efektiplokkidest üleujutatud Holy Motors jätab seekord elektrikitarrid Tallinna ja annab rannaliival ainulaadse akustilise kontserdi. Pidevas muutumises ja eneseleiutamises triiviv Saint Cheatersburg esitab oma tänavu taasilmunud plaati “Juan Raton”, Alfa Collective pakub jazz-funki, eksperimentaalpopi ja neo souli sulamit, Meisterjaan helilisi ninanipse parmupilli ja looperiga ning Poola päritolu Fremen vokaaleksperimente, joogaelemente ja hiliskapitalismi kriitikat.

Vana ehk Raul Saaremetsa ja Edith Karlsoni kooslus toob reedeõhtusele festivali avamisele teravama ääre. DJ-debüüdi teeb elektroonikaduo Vera Vice ja produtsent Püha Johannes mängib ette valiku omaloomingulist house’i. Rannalaval on ametis ka peosarjade Haigla Pidu, Hard Feeler ja Smoke Break DJ-d.

Koostöös Kino Sõprusega avatakse festivalil rändkino “Družba”, mille seansside ühendavaks teemaks on unistused, magamine ja kadunud aeg. Linastuvad kaks dokumentaali: Madis Ligema ja Taavi Aruse film gospelansambli Robirohi ärajäänud Ameerika tuurist ning Esko Brothersi varalahkunud räpparile Mängupoi$$ Kärule pühendatud “Välguga löödud”. Samuti saab näha Eesti ühe isepäisema animafilmide looja, tänavu Kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapitali elutööpreemia pälvinud Mati Küti lühifilmide retrospektiivi “Une-Mati”.

Mägede Hääl 2021 programm ja ajakava

Reede, 9. juuli

Rannalava

20.00 Fremen
21.00 Meisterjaan
22.00 Holy Motors
23.00 Vana
00.00 Püha Johannes
01.00 Hard Feeler

Laupäev, 10. juuli

LHV pealava

17.00 Saint Cheatersburg
18.00 Väike PD
19.00 Alfa Collective
20.00 Prins Emanuel & Inre Kretsen Grupp (SE)
21.00 Oko Ebombo (FR)
22.00 Genka & DEW8
23.00 Jaakko Eino Kalevi (FI)

Rannalava
13.00 Vera Vice DJ set
15.00 Smoke Break
19.00 Haigla Pidu: Ats & Kris
00.00 Mutant Disco: Prins Emanuel

Festivalikino “Družba”

14.00 Zbanski Kino & Madis Ligema “Unistus Ameerika tuurist” / “The Tour of Dreams” (2021)
15.00 Esko Bros “Välguga löödud” (2020)
16.00 Valik filme Mati Küti lühifilmide retrospektiivist “Une-Mati”

Mägede Hääl 2021 festivalipassid hinnaga 29 eurot on müügil Ticketeri veebikeskkonnas ja festivalil kohapeal. 

Festivali partnerid ja toetajad on LHV, Alutaguse vald, Ida-Viru Omavalitsuste Liit, Kultuurkapital, Prantsuse Instituut, Rootsi-Eesti Koostöö Fond, LAAM Kinnisvara, COBALT, TelepART, Moe Viin.

Mägede Hääl 2021 korraldatakse vastavalt avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.