MAARJA NUUT ANDIS VÄLJA SUMEDA AVASINGLI AUGUSTIS ILMUVALT SOOLOALBUMILT

Foto: Taavi Arus

Reedel, 11. juunil avaldas Maarja Nuut esimese singli “Kutse Tantsule / A Call for Dance” oma augustis ilmuvalt kolmandalt sooloalbumilt “Hinged”.

Uues muusikas jätkab Maarja Nuut uudishimulikust avastustungist ajendatuna heliekspeditsioone ning katsetab aina põnevamate muusikaliste keelte, tehnikate ja väljendusviisidega, põimides neid omaenda kütkestavasse kunsti. “Kutse Tantsule / A Call for Dance” õrn ja ambientne lainetus haarab kuulaja oma pehmete kõlakihtide voogu, milles segunevad Maarja eeterlik vokaal ning elektroonilised- ja analooghelid.

20. augustil ilmuv “Hinged” peegeldab möödunud aastat, mil Maarja piiride sulgudes maale ära pages. Maarja kirjeldab albumi loomist oma sõnadega järgnevalt: “Tekkis seletamatu tung harida maad ja ootamas oli vanaemalt päritud talu. Läbimatu võsa puhastamisest ja paksult kola täis hoonete sorteerimisest sai justkui üks pikk rituaal, kus tuli otsa vaadata kihtidele, mis põlvkondade vältel talletunud oli. Vahepealse tuulutusena veetsin aega oma mereäärses Kopli stuudios üsna juhuslikult modulaarsüntesaatoreid ühendades, sinna juurde kaasa ümisedes või pobisedes ning üsna palju kasutust leidis ka stuudio nurgas kaua seisnud vana Vermona orel.”

Salvestatud spontaansetest katsetustest kujunesid vahetud mõttepeegeldused või kujuteldavad kohtumised lahkunud sugulastega. Nendest sessioonidest sündiski “Hinged”, mis oma kahekeelses tähenduses (sõna “hinge” tähistab inglise keeles ühendust, mis elemente koos hoiab) loob ühendusi mineviku ja tuleviku vahel. Kõik plaadil kõlavad lood on kirjutanud ja produtseerinud Maarja Nuut.

Kuula augustis ilmuva albumi avasinglit “Kutse Tantsule / A Call for Dance”:


Maarja Nuudi kolmas sooloalbum “Hinged” ilmub 20. augustil. Albumit saab digitaalselt ning kassett- ja vinüülkandjal eeltellida Bandcampist.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.