ILMUS WATEVA DEBÜÜTALBUMI ESIKSINGEL “HEADLIGHTS”, MILLEL TEEB KAASA STEFAN

WATEVA (foto: Rauno Liivand)

Kõrge lennuga elektroonilise muusika duo WATEVA avaldas reedel, 11. juunil singli “Headlights”. Loole andis hääle Stefan ning tegemist on esiksingliga koosseisu peatselt ilmuvalt debüütalbumilt “Disposable Society”. 

Värskelt ilmunud singel “Headlights”, millele andis hääle Stefan, keskendub vaimsele heaolulule, stressile ja hirmudele, millega paljud viimase keerulise aasta jooksul tegelema on pidanud. “Teadsime algusest peale, et “Headlights” peaks olema albumi esiksingel. Olime erinevatelt plaadifirmadelt palju head vastukaja saanud ja teadsime, et Stefani vokaal on tugev,” räägib Kris Evan Säde kollektiivist WATEVA. “Loole oli enam kui 30 versiooni, proovisime seda liigutada paljudes eri suundades, kuni lõpuks leidsime variandi, mis sobis kõigile. Algselt tuli plaadifirmaga palju kompromisse teha, kuid lõpuks jäime endale siiski kindlaks ja lahendasime selle hoopis teisiti, kui see algselt plaanitud oli,“ lisab WATEVA teine liige Hugo Martin Maasikas Heroic plaadifirma alt välja antud loo kohta.

Suve lõpus ilmuv WATEVA debüütalbum kannab nime “Disposable Society” ja ilmub maineka Hollandi plaadifirma Heroic alt. Esikalbumi plaan on muusikutel kaua mõtteis olnud, täpsemalt juba alates 2019. aasta algusest, mil mõlemad produtsendid LA-s elasid ja muusikat kirjutasid. “Olime sahtlisse kirjutanud umbes 50 ideed ja hakkas välja kujunema uus, ühtne suund, millega me mõlemad rahul olime. Proovisime leida esteetilisemat väljundit uuele muusikale, jäädes samal ajal truuks oma varasemale käekirjale,” kommenteerib Säde. “Album pidi algselt ilmuma juba eelmisel suvel, aga muusikatööstuses ei tea kunagi, millal tuleb ette ootamatuid viivitusi või kõrvalepõikeid. Tagantjärgi mõeldes võis see lisa-aasta isegi hea olla, meil oli palju aega detailidega tegeleda, et parim tulemus kätte saada.“

WATEVA on rahvusvahelise lennuga elektroonilise muusika kollektiiv, kelle looming on kogunud miljoneid kuulamisi ning jäänud silma paljudele, sh Armin van Buurenile, kelle plaadifirma Armada Music alt ka muusikute loomingut avaldati. Niisamuti on WATEVA muusika ilmunud mainekate Future House Music, Selected. ja NoCopyrightSounds leibelite alt. Duo on üles astunud ka maailma suurimal elektroonilise muusika showcase-festivalil Amsterdam Dance Event.

“Headlights” on kuulatav kõikidel muusikaplatvormidel (lüürikavideo avaldatakse YouTube’is 12. juunil kell 18). WATEVA tegemistega saab kursis olla Instagrami ja Facebooki vahendusel. Kollektiivi järgmine avalik ülesastumine toimub 9. juulil Pärnus, Beach Grind festivalil.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.