JUBA SEL REEDEL TOIMUB VON KRAHLIS ESIMENE EESTI MUUSIKATURU FOOKUSPÄEV, KUS TESTITAKSE UUDSET TERVISELAHENDUST

Sel reedel, 11. juunil toimub Tallinnas Von Krahli Teatris esmakordselt Eesti muusikaturu fookuspäev, mis keskendub kodumaise muusikasektori ja -ettevõtluse arengutele. Fookuspäeval testitakse uudset tervisepassi ja kiirtesti lahendust, mis võimaldab avalikke üritusi turvaliselt ka suurematele inimhulkadele korraldada. Tutvustatakse ka värsket eestlaste muusikakuulamise harjumuste uuringut. Üritust korraldab festival Tallinn Music Week (TMW) koostöös Music Estonia, Eesti Fonogrammitootjate Ühingu, Eesti Autorite Ühingu ja Eesti Esitajate Liiduga.

Päev toob kokku kodumaise muusika- ja kultuurivaldkonna esindajad ning annab ülevaate meie muusikaturu päevakajalistest teemadest ja tulevikuplaanidest ning äri- ja tegevusmudelitest. Arutelude teemad ulatuvad pandeemia järgsest ürituskorraldusest kultuuripoliitika strateegiate kujundamiseni ning voogedastuse võidukäigust Eesti muusika rahvusvaheliste edulugudeni. Esitletakse ka eestlaste muusikakuulamise ja -tarbimise harjumuste värsket uuringut.

Eesti muusikaturu fookuspäevale pääseb kehtiva tervisesertifikaadi, negatiivse PCR-testi või kiirtesti alusel. Seeläbi testitakse ühtlasi lahendust, mis võimaldab eelseisval hooajal ka suuremaid muusikasündmusi turvaliselt läbi viia.

Vahetult testitud terviselahendust ja ürituskorralduse tulevikku pikemas perspektiivis lahatakse päeva lõpus kl 16.30–17.30 arutelul “Tervisepass ja kiirtestid – uus lehekülg sündmuste turvalisuses?”. Kommentaare ja selgitusi jagavad terviseameti juht Üllar Lanno, sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse (kinnitamisel), viroloogiaprofessor ja teadusnõukogu liige Irja Lutsar ning ürituste turvalisuse ekspert ja Meeskond Security juht Eigo Sõster. Arutelu modereerib Eesti Kontserdi kommunikatsioonijuht Andri Maimets.

Kell 10 algava fookuspäeva avavad kultuuriminister Anneli Ott ja Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev. Kell 10.20–11.45 toimuvast avapaneelist “Eesti muusika- ja kultuuripoliitika – keda see puudutab?” ja kell 12.15–13.30 toimuvast arutelust “Striim tappis raadiostaari” teevad ülekande postimees.ee ja musa.elu24.ee.

Eesti muusikaturu fookuspäeva järgselt algusega kell 19 toimub PROTO avastustehases Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad (EMEA) 2021 gala Music Estonia, Eesti Fonogrammitootjate Ühingu ja Eesti Autorite Ühingu koostöös. Talinn Music Week (TMW) on nomineeritud aasta muusikasündmuse kategoorias ning festivalide TMW ja Station Narva asutaja ning ettevõtte Shiftworks juht Helen Sildna on nomineeritud aasta muusikasündmuse korraldaja ja aasta muusikaettevõtja kategooriais.

Eesti muusikaturu fookuspäeva tava- ja digipassid hinnaga 35–45 eurot on müügil veebipoes shop.tmw.ee. Veebiosalus toimub rakenduse Worksup kaudu.

COVID-19 kiirtesti võimalust pakuvad korraldajad 10. juunil kl 16.00–21.00 Tallinna Lauluväljaku Oru väravas ning ürituse toimumispäeval, 11. juunil alates kl 8.00 Von Krahlis kohapeal. Kiirtesti kulud katab fookuspäeva passi omanikele korraldaja.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.