EESTI-SOOME TRIO AVALDAB HAAPSALUS SALVESTATUD KONTSERTPLAADI

Haavisto, Roots, Partanen (foto: Leif Laaksonen)

Reedel, 7. mail avaldavad Soome laulja, kitarrist ja suupillimängija Ismo Haavisto, Eesti kitarrist Andres Roots ja Soome trummar Matias Partanen viie looga kontsert-CD “Tribute to Elmore”, mis võeti üles 2018. aasta Augustibluusil, kus trio esines bluusilegend Elmore Jamesi 100. sünniaastapäevale pühendatud kavaga.

“Teenekad mehed,” kirjutas ajakirjas Teater. Muusika. Kino. toona Tiit Lauk. “Ja vastavalt kõrgel tasemel oli ka nende kontsert, mille valdavalt soomlastest publik ka suure vaimustusega vastu võttis.”

EP materjal pärineb filmimees Heino Maripuu arhiivist, kes on Eesti levimuusikat jäädvustanud 1972. aastast peale. Neli laulu laulab Haavisto, instrumentaalis “Hawaiian Boogie” võtab juhtimise üle Roots ning lõpuloos “Shake Your Moneymaker” võivad end kaasa laulmas kuulda pea kõik 1000 inimest, kes 4. augustil 2018 Augustibluusi 25. juubeliks Haapsalu raudteejaama kogunenud olid.

Plaadi masterdas Tartus Asko-Romé Altsoo ja kujundas Siret Roots, ümbrisel kasutatud fotod tegid sama tuuri raames Ghetto Bluesil ja Bluemood Saimaa festivalil Soomes antud kontsertidel Leif Laaksonen ja Lotta Tuominen. Haavisto, Rootsi ja Partaneni koostöö algas Muddy Watersi tribuudiga 2013. aastal – siis oli plaan piirduda 8 kontserdiga kahe nädala jooksul, kuid kava osutus nii populaarseks, et bänd jätkas selle esitamist veel kaks aastat.

Heino Maripuu videod Haapsalu kontserdist:

“Dust My Broom”:


“Hawaiian Boogie”:


7. mail ilmuva EP esikaas:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.