EESTI TRUMMI JA BASSI ARTIST NIMEGA PLANEET AVALDAS VINÜÜLI NIMEGA “AJARUUM”

Eesti trummi ja bassi artist nimega Planeet avaldas vinüüli “Ajaruum”. Plaadilt leidub lugusid nii Planeedi debüütalbumi “Ajamasin” kui ka värske EMA 2021 parima elektroonilise albumi tiitliga pärjatud “Hüperruumi” pealt.

Nii 2012. aastal ilmunud Planeedi debüütalbum “Ajamasin” kui ka 2020. aasta detsembris ilmunud Planeedi teine stuudioalbum nimega “Hüperruum”, sai välja antud ühisrahastusplatvormi Hooandja abil. Mõlemad albumid olid nomineeritud Eesti Muusika Auhindade jagamisel kui parim aasta elektrooniline album. 2021 aastal võitis “Hüperruum” aga nimetatud tiitli EMA üritusel. Vinüül “Ajaruum” on kogumik parematest paladest mõlema albumi pealt.

Vinüüli pealt leiab kaheksa lugu: “Läbi seinte”, “Kaaluta olek” koos Mait Malmsteniga, “UFO DISKO 300” koos nubluga, “Tehiskaaslane” koos Heini Vaikmaaga. Lisaks “Satelliidid”, “Robotid”, “Mõttemaailm” Maarius Urvetiga ja boonusena dubstep stiilis “Uni” feat. Mari-Liis Aasmäe.

“Kuna hooandjaid tekkis üllatavalt palju, siis sain lisaks limiteeritud kogus kassettidele välja anda ka vinüülikogumiku. Kuna vinüülplaadil on lugude pressimisel ajalised piirangud, et heli kõlaks hästi, siis pidin tegema valiku enda lugude seast, et panna kokku kogumik. Vinüüli nimi “Ajaruum” on samuti kokku pandud mõlema albumi nimedest”.

Autogrammiga vinüüle saab osta Planeedi kodulehelt www.audioplaneet.ee. Plaate saab osta lisaks poodidest: Apollo, Terminal, Lasering, Biit.me ning Rahva Raamat.

2012. aasta detsembris ilmus Planeedi debüütalbum “Ajamasin”, mis tegi Raadio 2 trummi ja bassi auhindade jagamisel puhta töö, võites kõik olulisemad kategooriad. Samuti oli lugu “Satelliidid” Raadio 2 aastahitt Top 40 hääletusel 20. kohal. 2020. aastal ilmus Planeedi teine stuudioalbum, mis võitis EMA 2021 parima elektroonilise albumi tiitli. Planeedi loomingut iseloomustavad meloodilised süntesaatorikäigud, kärisevad bassid, eestikeelsed laulusõnad/räpp ning sämplingud Eesti filmiklassikast.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.