BOMBILLAZ TEGI OMAPOOLSE TÖÖTLUSE PROPELLERI PROTESTILAULUST “DIE WOCHE”

Vürtsikas kodumaine bänd Bombillaz rõõmustab kuulajaid ägeda ja emotsionaalse ska-rock töötlusega legendaarse Eesti punkansambli Propeller laulust “Die Woche”.

1980ndate alguses ülimalt tähendusliku laulu sõnum on tänapäeva pandeemiaga seotud kriisiolukorras taas teravalt päevakorda tõusnud. Räägitakse, et just selle laulu esitamine Kadrioru staadionil aastal 1980 tagus esimese raudnaela tollase Eesti Kommunistliku Partei kirstu ja elustas Maarjamaa noortele visiooni võimalikust vabast maailmast. “Die Woche” kui protestilaul loodi parodeerimaks 1980ndatel Eestis jõuliselt kanda kinnitanud diskomuusika sisutühja sõnumit. Täpselt samu tendentse võib täheldada ka tänapäeva kultuuriruumis, kus meedia on taas vallutanud pealiskaudne ja sõnumivaene popmuusika ning just nüüd on jõudnud kätte õige aeg meenutada ja taaselustada ausat ja jõulist Eesti rokiklassikat.

“Aga õnneks oleme siin koos teiega meie, ansambel Propeller, kes on teile teejuhiks!”, “Järgnege meile, armas rahvas ja me viime teid läbi punase mere üles mägedesse, kus põlevad lõkked ja elavad õnnelikud inimesed!” Just nii kuulutas loo viisi ja sõnade autor, elav legend, vürst Peeter Volkonski ja seda üleskutset tuletab just nüüd ja praegu teile taas meelde ansambel Bombillaz!

Arranžeerimisel osalesid Kill (KillBaba) Kaare, Arno Kalbus, Kadi Uibo, Kristjan Jõemägi, Hain Hoppe, Tanel Liiberg, Tõnis Leemets ja Arto Moisala. Video kaadrid filmisid üles Kadri Marmor ja Margus Kalam (Postimehe reisirubriigi jutuseeria “Meie mees Aasias” autor). Video monteeris Rain Nirgi. Muusika miksis ja salvestas Peeter Salmela.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.