LEXSOUL DANCEMACHINE TÕMBAB AASTALE JOONE ALLA LÜHIDOKUMENTAALIGA “CAN WE MAKE IT?”

Lexsoul Dancemachine’i kontsert ja lühidokumentaalfilmi esitlus (foto: Taavi Muide)

Pühapäeval, 20. detsembril esitles Eesti funk-soul muusika lipulaev Lexsoul Dancemachine Salme Kultuurimajas jõulukontserdi raames eluloolist lühidokumentaalfilmi “Can We Make It?”. Ako Lehemetsa valmistatud 45-minutiline linateos kujutab bändi teekonda läbi keerulise 2020. aasta takistuste ja õnnestumiste. Tänasest on film avalik bändi YouTube’i lehel.

Film pakub unikaalset pilguheitu bändiliikmete ja asjaosaliste emotsioonidesse läbi aasta. Lava- ja kaadritaguseid videosid leidub nii Lääne-Virumaal toimunud bändilaagrist, kevadisi ärevusi trotsiva 3. stuudioalbumi “Lexplosion II” sünnist ning suvistest tipphetkedest. Muuhulgas räägitakse lähemalt Eesti esimese piirangutejärgse suurürituse korraldamisest ning läbi Tallinna sõitva bussi katusel kontserdi andmisest. Filmiga soovib bänd eelkõige avaldada tänu kõigile “Lexplosion II” teekonna osalistele, aga ka demonstreerida muusika ja loomingulisuse olulisust esialgu lootusetuna tunduvatel aegadel.

Vaata siit:


Lexsoul Dancemachine on kuueliikmeline energiast pakatav funk-bänd, mis tantsutab publikut oma hingestatud gruuvidega alates 2013. aastast. Bändi muusikas kohtuvad emotsioonid, mis sikutavad inspiratsiooni toorest ja tolmusest 1970ndate funkist ning teisalt ka meloodilisest 1960ndate soulist. Lexsoul Dancemachine avaldas oma debüütalbumi “Deus Lex Machina” aastal 2015, millele järgnes “Sunny Holiday In Lexico” aastal 2017. Oma tegevuse jooksul on bänd tuuritanud mööda Euroopat, kaasa arvatud esinemised festivalidel nagu Positivus, Pori Jazz ja Imagina Funk Hispaanias. 2020. aasta maikuus ilmus Lexsoul’i värskeim stuudioalbum “Lexplosion II”, mis on leidnud toetust nii kohalikus kui rahvusvahelises skeenes. Muuhulgas teenis album bändile erisaate Craig Charles’i Funk and Soul Shows BBC 6 raadios, ning jõudis legendaarse raadiohääle personaalses aasta albumite edetabelis 5. kohale.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.