AUHINNATUD MUUSIKAPRODUTSENT BERT PRIKENFELD ALIAS BERT ON BEATS AVALDAS UUE ELEKTROONIKAALBUMI “NINE”

Foto: Peeter Viisimaa

Sel aastal Eesti Muusikaauhindade galal Aasta elektroonikaalbumi tiitliga pĂ€rjatud Bert Prikenfeld alias Bert On Beats on valmis saanud uue albumi. Album “NINE” tĂ€histab ĂŒleni Bert On Beatsi uue elektroonilise muusika ajastut. Olles endiselt vaimustunud helidisainist, sukeldus Prikenfeld selle albumiga veel sĂŒgavamale modulaar-sĂŒntesaatorite maailma.

Albumi inspiratsiooniks ja mĂ”jutajateks on olnud tume kinematograafiline ambient-muusika, transhumanismist nĂ”retav, kĂŒbermĂ€rg sci-fi maailm; techno, kĂ”ikvĂ”imalikud muusikamasinad ja modulaar-sĂŒntesaatorid ĂŒhelt poolt ning loodushÀÀled, linna helifoonid ja mĂŒra teisel pool. Nii kuuleb plaadil lisaks elektroonikale ka Aasias, Golden Triangle piirkonnas salvestatud loodushÀÀli, Tokyo Shibuya kvartali hommikuste prĂŒgiautode masinlikku toimetamist ning KakumĂ€e ranna vaikust.

“Selliselt, koos masinate ja loodusega kahekĂ”nes, avastan ennast ikka ja jĂ€lle uuesti. Tekib tunne nagu oleksin ĂŒhendusjuhe selles modulaar-sĂŒntesaatorite juhmejadas, kus aeg kaob ja peab talletama iga efemeerse ning kordumatu hetke sellest voolujadast, olles vahel mĂ”jutatud rohkem masinatest ja vahel loodusest. Kohati on nad ĂŒks, ja tĂ€iendavad teineteist, kuid nĂ€htavasti on masin vĂ€hemalt selles jadas mind juba ammu seljatanud. Hetkel saame veel ĂŒsna hĂ€sti lĂ€bi,” kirjeldab Bert On Beats ise.

Albumil teevad kaasa Meri, GogDog ning Lauri Dag-TĂŒĂŒr.

Bert On Beats “NINE” Spotifys:

Selle aasta alguses vĂ”itis Bert On Beats’i album “TEN” Eesti Muusikaauhindade galal Aasta elektroonikaalbumi tiitli. Lisaks Valiti Bert Prikenfeld sel aastal ka Eesti Muusika EttevĂ”tluse Auhindadel parimaks mixijaks/masterdajaks ja produtsendiks. Viimase auhinna on Bert vĂ”itnud neljal aastal jĂ€rjest.

Bert On Beatsi muusikat on vĂ€lja andnud erinevad plaadifirmad Ameerikas, Saksamaal, Jaapanis, Ć veitsis, Inglismaal, Hollandis ja veel paljudes teistes riikides. Berdi varasemat loomingut on mĂ€nginud sellised tuntud nimed, nagu Fatboy Slim, Diplo, ToddlaT, Annie Mac, Sinden, jpt. Bert on 2018 a. sĂŒgisest ka Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia Ă”ppejĂ”ud ning annab tunde Helitehnoloogia suunal, Ă”petades noori helitehnolooge muusikaproduktsiooni erialal. Eesti Ekspressi ja Areeni 2018. aasta striimingu edetabeli TIPP 100 lugudest oli 44 lugu just Berdi miksitud. Osad neist ka produtseeritud – kas ĂŒksi, vĂ”i koos teiste tegijatega. Berdi stuudios Mindnote Stuudios miksiti ja osaliselt produtseeriti, salvestati ning masterdati 2018. aastal kokku ĂŒle 90 Eesti popmuusika ja hiphop’i loo, millest suurem jagu asusid kaheksal Eestis vĂ€lja antud Eesti artisti albumil ja paljudel erinevatel singlitel.

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.