AUHINNATUD MUUSIKAPRODUTSENT BERT PRIKENFELD ALIAS BERT ON BEATS AVALDAS UUE ELEKTROONIKAALBUMI “NINE”

Foto: Peeter Viisimaa

Sel aastal Eesti Muusikaauhindade galal Aasta elektroonikaalbumi tiitliga pärjatud Bert Prikenfeld alias Bert On Beats on valmis saanud uue albumi. Album “NINE” tähistab üleni Bert On Beatsi uue elektroonilise muusika ajastut. Olles endiselt vaimustunud helidisainist, sukeldus Prikenfeld selle albumiga veel sügavamale modulaar-süntesaatorite maailma.

Albumi inspiratsiooniks ja mõjutajateks on olnud tume kinematograafiline ambient-muusika, transhumanismist nõretav, kübermärg sci-fi maailm; techno, kõikvõimalikud muusikamasinad ja modulaar-süntesaatorid ühelt poolt ning loodushääled, linna helifoonid ja müra teisel pool. Nii kuuleb plaadil lisaks elektroonikale ka Aasias, Golden Triangle piirkonnas salvestatud loodushääli, Tokyo Shibuya kvartali hommikuste prügiautode masinlikku toimetamist ning Kakumäe ranna vaikust.

“Selliselt, koos masinate ja loodusega kahekõnes, avastan ennast ikka ja jälle uuesti. Tekib tunne nagu oleksin ühendusjuhe selles modulaar-süntesaatorite juhmejadas, kus aeg kaob ja peab talletama iga efemeerse ning kordumatu hetke sellest voolujadast, olles vahel mõjutatud rohkem masinatest ja vahel loodusest. Kohati on nad üks, ja täiendavad teineteist, kuid nähtavasti on masin vähemalt selles jadas mind juba ammu seljatanud. Hetkel saame veel üsna hästi läbi,” kirjeldab Bert On Beats ise.

Albumil teevad kaasa Meri, GogDog ning Lauri Dag-Tüür.

Bert On Beats “NINE” Spotifys:

Selle aasta alguses võitis Bert On Beats’i album “TEN” Eesti Muusikaauhindade galal Aasta elektroonikaalbumi tiitli. Lisaks Valiti Bert Prikenfeld sel aastal ka Eesti Muusika Ettevõtluse Auhindadel parimaks mixijaks/masterdajaks ja produtsendiks. Viimase auhinna on Bert võitnud neljal aastal järjest.

Bert On Beatsi muusikat on välja andnud erinevad plaadifirmad Ameerikas, Saksamaal, Jaapanis, Šveitsis, Inglismaal, Hollandis ja veel paljudes teistes riikides. Berdi varasemat loomingut on mänginud sellised tuntud nimed, nagu Fatboy Slim, Diplo, ToddlaT, Annie Mac, Sinden, jpt. Bert on 2018 a. sügisest ka Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõud ning annab tunde Helitehnoloogia suunal, õpetades noori helitehnolooge muusikaproduktsiooni erialal. Eesti Ekspressi ja Areeni 2018. aasta striimingu edetabeli TIPP 100 lugudest oli 44 lugu just Berdi miksitud. Osad neist ka produtseeritud – kas üksi, või koos teiste tegijatega. Berdi stuudios Mindnote Stuudios miksiti ja osaliselt produtseeriti, salvestati ning masterdati 2018. aastal kokku üle 90 Eesti popmuusika ja hiphop’i loo, millest suurem jagu asusid kaheksal Eestis välja antud Eesti artisti albumil ja paljudel erinevatel singlitel.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.