PLANEET ANDIS VÄLJA SINGLI “LÄBI SEINTE” PEAGI ILMUVALT ALBUMILT “HÜPERRUUM”

Eesti trummi ja bassi produtsent Planeet avaldas peagi ilmuvalt albumilt “Hüperruum” uue singli nimega “Läbi seinte”. Planeedi loomingule on iseloomulik eestikeelsete sämplingute kasutamine erinevatest kodumaistest filmidest, multifilmidest ja lastelavastustest. Värske loo heliklipid on pärit 1983. aasta lastelavastusest “Üle linna Vinski”.

“”Läbi seinte” lugu tekkis sellest, et üks hea sõber jagas sotsiaalmeedias katkendit lastelavastusest “Üle linna Vinski” ja nii kui selle video läbi mängisin, tekkis mul idee kuidas helilõiku enda loos kasutada. See on hea näide kuidas sotsiaalmeedia võib ka oma tohutu infovooga tekitada hoopis inspiratsiooni. Huvitav selle juures on fakt, et minust on “Üle linna Vinski” lavastus lapsepõlves täiesti mööda läinud. “Hunt Kriimsilm”, “Mõmmi aabits” ja “Tammetõru seiklused” olid minu ekraanilt kuvatavad saated kuid nüüd täiskasvanuna esimest korda “Üle linna Vinskit” nähes olin vaimustuses,” kommenteeris Planeet.

Planeedi uus album “Hüperruum” ilmub detsembri keskel ning koosneb valdavalt instrumentaalpaladest. Albumil on ka mõned lood, mis viivad nostalgitsedes tagasi debüütalbumi “Ajamasin” aega, kuid enamus produtseeritud lugudest siiski veidi uuemas kuues. Enne albumi ilmumist on plaanis veel vähemalt üks singel avalikustada ja kindlasti üllatada külalisesinejatega.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.