EUROVISIOONI LAULUVÕISTLUS SAI UUE REEGLI: OSAVÕTVAD RIIGID PEAVAD OMA ESINDUSLUGUDE ESITUSED TELESTUUDIOS SALVESTAMA

Vaid päev pärast seda, kui Eurovisiooni korraldajad teatasid, et 2020. aasta alguses toimunud riikide poolfinaalidesse loosimine kandub üle järgmisesse aastasse, avaldas Euroopa Ringhäälingute Liit ehk EBU veel ühe uudise. Nimelt tuleb igal osalejariigil salvestada oma võistluslaulust nn live-on-tape ehk stuudioversioon. See läheb käiku juhul, kui osaleja ei saa pandeemia tõttu Rotterdami reisida või kui artist peaks Rotterdamis karantiini jääma.

Kõigil osalevatel ringhäälinguorganisatsioonidel on palutud salvestada oma võistlusloo otseesitus oma riigi telestuudios. Sealjuures ei tohi mitte mingil moel korrigeerida lauljate hääli ega nende esitusi ja kohapeal ei tohi viibida publikut. Salvestamise ajal luuakse ka otseühendus Eurovisiooni tegevjuhi, sõltumatu hääletusvaatleja ja vastuvõtva ringhäälinguorganisatsiooni esindajaga, et nad saaksid jälgida salvestuse kulgu (teha võib maksimaalselt kolm esitust), pakkuda abi ja tuge, aga samuti tagada aus salvestamine. Proovide arv stuudioversiooni jaoks sõltub osalevast ringhäälinguorganisatsioonist. Lindistus peab olema kooskõlas Eurovisiooni lauluvõistluse reeglitega ning sisuliselt on tegu 3-minutilise otseesituse salvestusega. Iga ringhäälinguorganisatsioon võib kasutada mistahes elemente, mis oleksid nende loo esitamise ajal ka siis, kui nad esineksid otse Rotterdami laval. Näiteks LED-ekraane, pürotehnikat, suitsu- ja tuulemasinaid.

Iga osalev ringhäälinguorganisatsioon peab EBU-le esitama oma stuudioversiooni hiljemalt 26. märtsiks 2021.

Tegu on siiski vaid varuvõimalusega. Loodetavasti saavad kõik 41 delegatsiooni Rotterdami sõita ja laval otse esineda.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.