WIIRALT VÕITLEB VÄHIGA OMAL MOEL

Foto: Maris Savik

Ansamblil Wiiralt valmis isadepäeva eel video loole “Haara käest”. Tegu on teise looga novembris ilmuvalt vähiteemaliselt plaadilt “Lill on on iga inime”.

Olles kaotanud mitmeid lähedasi, sõpru ja tuttavaid sellele raskele haigusele otsustasid Wiiralti liikmed tegeleda kaotusega ainsal moel, kuidas nad seda teha oskavad. Oma kogemused kirjutati muusikasse, et rääkida vähi kulgemise lugu. Algusest lõpuni. Plaati salvestama asudes võeti ühiselt vastu otsus – kogu plaadilt ja esitlustelt saadav tulu annetatakse Vähiravifondile “Kingitud elu”, et aidata neid, kelle riik on võitluses haigusega üksi jätnud. Et anda neile tagasi lootus, mis ära võetud.

“Haara käest” räägib sellest, kuidas vähiga võitlev inimene püüab teiste ees tugev olla, et teisi enda valust säästa.
Režissöör Tarvo Tammeoksa jäid loost kummitama read, milles inimene soovib aega juurde, et oma poega meheks kasvamas näha. Nii filmiti Nõmmel ja Kakumäel video, mis räägibki loo vähki sureva mehe ja poja viimastest päevadest.

Muusikaliselt on Emajõe rokkariteks tituleeritud Wiiralt jäänud kindlaks oma ameerikalikule helipildile. Akustilised kitarrid, bandžo, mandoliin, dobro ja mitmehäälsed vokaalid annavad tunda, et kantri ja blues on bändi DNAsse sügavalt juurdunud.

Plaat “Lill on iga inime” ilmub selle keerulise aasta 20. novembril. Oktoobri alguses ilmus samalt plaadilt “Mööda maad”, mille videos kuvatakse Eesti vähistatistikat.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.