CURLY STRINGS ANNETAS “LASTELE” ALBUMI TULU HEATEGEVUSELE

Kevadise isolatsiooniperioodi jooksul ei istunud kodumaise folk-pop ansambli Curly Strings liikmed jĂ”ude, vaid koondasid enda ĂŒmber kokku terve rea suurepĂ€raseid Eesti artiste, kellega ĂŒhiselt salvestati lastele mĂ”eldud albumitĂ€is muusikat. Albumi kontseptsioonist lĂ€htuvalt said kaasmuusikud valitud sÀÀrased, kes on ka ise lapsevanemad ning igaĂŒks neist tĂ”i endaga kaasa loo, mis on mingil moel nende vĂ”sukeste vĂ”i hoopis nende endi lapsepĂ”lvega seotud. NĂ”nda sai kokku 12 muusikapala, mida koos Curly Stringsiga esitavad Ivo Linna ja Robert Linna, Mari JĂŒrjens, Lenna Kuurmaa, Mari Kalkun, Ewert and The Two Dragons, Liisi Koikson, Jalmar Vabarna, Marge Niller, Adeele Jaago ning Laulupesa lapsed Airi Liiva juhendamisel. Album anti vĂ€lja 2020 juuni alguses laulu- ja vĂ€rvimisraamatu kujul, milles sisaldus lisaks CD-plaadile veel iga pala saamislugu, laulusĂ”nad, noodistused lauluĂ”petajatele ning vahvad illustratsioonid laste fantaasia lendu laskmiseks.

Algusest peale sai eesmĂ€rgiks vĂ”etud ning ka kĂ”igi kĂŒlalisartistidega lĂ€bi rÀÀgitud, et kogu albumi tulu saab annetatud lastega seotud heategevusele. PĂ€rast mĂ”ningast otsingut Ă”nnestus Curly Stringsil tutvuda MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm juhataja Maire Riisiga, kellega koos leiti ĂŒhine keel. See mittetulundusĂŒhing on alates 1995. aastast korraldanud tegevusi, mis pakuvad psĂŒhholoogilist tuge lĂ€hedase kaotanud lastele ja nende peredele. Selleks korraldatakse igal aastal nii leinatoetuslaagreid kui pakutakse ka individuaalset nĂ”ustamist; lisaks on organisatsioon osalenud riiklikul tasandil oma valdkonna sisulisel arendamisel. Suvel kĂ€is Curly Strings ka leinatoetuslaagris esinemas ning sai tunda seda tĂ”elist soojust ja hingelisust, millega selle organisatsiooni liikmed oma tööd teevad nende laste vaimse tervise parandamise nimel.

Curly Strings avaldab suurimat imetlust MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm liikmete pĂŒhendumisele ning saab teatavaks teha, et on teinud seni mĂŒĂŒdud albumitest teenitud tuluga annetuse MTÜle summas 6000€. Ansambel on vĂ€ga tĂ€nulik ka laulu- ja vĂ€rvimisraamatu kirjastajale SÜNK Lahendused, plaadil ĂŒles astuvatele suurepĂ€rastele kaasmuusikutele ning kĂ”igile teistele, kes aitasid “Lastele” albumi ilmumisele kaasa. EnnekĂ”ike aga on ansambli liikmed Ă”nnelikud, et erinevate poodide ning Hooandja kaudu on juba nii paljud inimesed selle albumi soetanud ning sellega sÀÀrase heateo vĂ”imalikuks teinud.

“Lastele” albumit on vĂ”imalik kuulata voogedastusplatvormidel, laulda kaasa koos YouTube’is leiduvate laulusĂ”nade videotega ning – kui on soovi toetada heategevust – soetada hĂ€sti varustatud kauplustest vĂ”i Curly Strings kodulehe kaudu.


Album Spotifys

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.