JALMAR VABARNA, JAAN JAAGO JA ARGO VALS ÜHENDAVAD TAAS JÕUD!

Kaks aastat loomingulisel pausil olnud Viljandi Guitar Trio tuleb Viljandi Kitarrifestivalil taas kokku, et esitada kontserdil paremikku oma varasemast repertuaarist ja esmaesitleda mitut värsket teost.

Viljandi Guitar Trio sai alguse 2008. aastal Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias Robert Jürjendali juhendamisel tegutsevast kitarristuudiost. Tänu ühisele huvile kvinthäälestuses kitarrimängu vastu loodigi Viljandi Guitar Trio, kuhu kuuluvad Jalmar Vabarna, Jaan Jaago ja Argo Vals.

Nad mängivad kvinthäälestuses akustilisi kitarre, mis põhineb maailmakuulsal Guitar Craft metoodikal. See ebatavaline ümberhäälestus avab mängijatele uusi kompositsiooni- ja eneseväljenduse võimalusi ning lubab eksperimenteerida senisest mitmekesisemate mänguvõtetega. Ansambel esitab peaasjalikult omaloomingut, mis on enim mõjutatud jazz- ja pärimusmuusikast.

2011. aastal ilmus Viljandi Guitar Trio esimene album “VGT” ja 2014. aastal teine täispikk “10-56”. Kaks aastat loomingulisel pausil olnud Viljandi Guitar Trio on tänu kutsele esineda Viljandi Kitarrifestivalil taas kokku tulnud ning esitab kontserdil paremikku oma varasemast repertuaarist ning esmakordse esituse saavad ka mitu värsket pala, mida VGT lõppeva esinemispausi ajal tegelikult haudunud on.

15.–18. oktoobril toimub 13. korda improvisatsioonilisele ning stiiliülesele kitarrimängule keskenduv Viljandi Kitarrifestival, mis toob nelja päeva jooksul lavale Maarjamaa kitarrimängijate koorekihi.

Vaata lisaks: https://viljandiguitar.ee/

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.