VILJANDI KITARRIFESTIVAL 2020 PROGRAMM KESKENDUB KODUMAISTELE KITARRIPÄRLITELE

Erki Pärnoja (foto: Kiur Kaasik)

15.–18. oktoobril toimub 13. korda improvisatsioonilisele ning stiiliülesele kitarrimängule keskenduv Viljandi kitarrifestival, mis toob nelja päeva jooksul lavale Maarjamaa kitarrimängijate koorekihi.

Viljandi Kitarrifestivalil saab kokku nautida 12 kontserti, mille seas on näiteks Paul Neitsovi “Bohemian Rhapsody” kavaga kontsert, kus saab kuulda lisaks Queenile ka eestlaste südametes olulisel kohal olevat Arvo Pärdi teost “Ukuaru valss”. Eelmisel aastal Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija tiitliga pärjatud Johannes Laas toob oma kvintetiga kuulajateni muusikalise koosluse, kus kohtuvad punkjazz ning põhjamaine kõlapilt. Viljandi Kitarrifestivalil astub üle mitme aasta taas lavale Jalmar Vabarna, Jaan Jaago ja Argo Valsi moodustatud Viljandi Guitar Trio. Erilise kontserdiga kostitab publikut Marek Talts, kes esitleb oma debüütalbumit “Abstract Dance”. Festivali eriprojektina on kavas GuitArte, mille koosseisus kohtuvad Jaak Sooääre, Andre Maakeri, Mart Soo, Robert Jürjendali ja Ain Agana loodud muusika, millele lisandub valgus- ja videokunst ning luule. Festivali lõpetab Erki Pärnoja, kes esitab enda loomingut albumilt “Leva”. Samuti ei puudu festivali kavast ka traditsiooniline öökontsert.

Lisaks muusikale saab festivalil tulla kaema ka Roberta Laasi graafikanäitust “Eesti kitarrimängijad”.

“Selle aasta festival on eriline seetõttu, et pea kogu festivali kava täidavad eesti muusikud. Tulge ja toetage neid sel meid ümbritseval kummalisel ajal,” sõnab festivali algataja ja kunstiline juht Ain Agan.

Viljandi kitarrifestivali kava on leitav aadressil viljandiguitar.ee ning piletid on müügil Fienta piletikeskkonnas alates neljapäevast, 3. septembrist kell 12.00.

Viljandi Kitarrifestival toimus esimest korda 2008. aastal. Festivali eesmärgiks on edendada improvisatsioonilist ja stiiliülest kitarrimängu.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.