TARTU KITARRIST ESITLEB UUT PLAATI LINNARAAMATUKOGU RÕDUL

Andres Roots (foto: Kiur Kaasik)

Reedel, 4. septembril kell 18 tähistab Tartu kitarrist Andres Roots oma uue CD “Tartu Lockdown” ilmumist tasuta kontserdiga Tartu Linnaraamatukogu rõdul – kuulajad saavad muusikat nautida Kompanii tänaval vabas õhus. 4. septembril poodidesse jõudev album sisaldab eriolukorra ajal märtsis, aprillis ja mais tehtud kodusalvestusi, mis ilmusid kevadel digitaalsete EP-dena “House Arrest”, “House Arrest 2” ja “House Arrest 3”.

“Tartu Lockdowni” saateteksti on kirjutanud briti kriitik Norman Darwen, kes 1980ndatest peale on varustanud kaassõnaga kümneid bluusiplaate Elmore Jamesist ja Howlin’ Wolfist Buddy Guy ja Otis Grandini ning teeb hetkel kaastööd ajakirjadele Blues & Rhythm, Blues in Britain, Blues Matters, RnR ja Blues in the South Suurbritannias, Bluesnews Norras ja Twoj Blues Poolas.

“Üks positiivne asi, mis COVID-19 pandeemiaga kaasnes, on sellel CD-l olev muusika,” kirjutab Darwen. “Nagu paljud parimad bluusid, on needki lood sündinud vastusena konkreetsele olukorrale, millest nad aga kõrgemale tõusevad. See on üdini nauditav, mõtestatud ja mõtlemapanev muusika, ükskõik kuidas või millal seda kuulata.”

CD kujunduses kasutatud fotod tegi Kiur Kaasik Tartu 2024 koroona-aegse videoprojekti “Kevad 2020” raames, mille käigus jäädvustati kümne Tartu ja Lõuna-Eesti kultuuritegelase toimetusi koduses isolatsioonis. Albumi ning algsed EP-d kujundas Tartu kunstnik Siret Roots ja masteringi tegi Asko-Romé Altsoo.

Lisaks Tartule toimuvad esitluskontserdid ka Tallinnas, Pärnus ja Raplas: 9. septembril esineb Roots Tallinna plaadipoes Terminal, 11. septembril Pärnu baaris Alibi ja 24. septembril Rapla Bluusiklubi üritusel kultuuriklubis BAAS.

Videoprojekt “Kevad 2020”:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.