TALLINN MUSIC WEEK AVALIKUSTAS EELSEISVA KONVERENTSI PROGRAMMI

Daniel Nordgård (NO)

28.-29. augustil muusika- ja kultuurifestivali Tallinn Music Week (TMW) raames toimuva konverentsi programm ja ajakava on valmis. Kriisistrateegiad, uue põlvkonna autoriõigused ning avalike ürituste tervise- ja ohutusnõuded on osa loomemajanduse ja kultuurikorralduse uue ajastu teemadest, mida Eesti Kunstiakadeemias (EKA) toimuval konverentsil analüüsitakse. Konverentsi peateemad on muusikatööstus 2.0, kestliku arengu eesmärgid ja naabrid. Eritähelepanu pööratakse muutuste juhtimisele ja koostööle.

Tänavuse konverentsi hübriidformaat võimaldab osaleda nii EKAs kohapeal kui ka veebipõhiselt TMW DigiPRO passi omanikel. Euroopa muusikatööstuse ja kultuurisektori professionaale koondav üritus järgib tervisekaitse- ja ohutusmeetmeid, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist. Lisainfot saab lugeda siit.

Oma visioone loomesektori tulevikust jagavad konverentsil teiste seas president Kersti Kaljulaid, EKA rektor Mart Kalm, Telia Eesti tegevjuht Robert Pajos ning spordibioloog ja TLÜ tervise- ja sporditeaduste instituudi direktor Kristjan Port.

“Erakordsed ajad nõuavad erakordseid ideid, ausat vestlust ja tõelist koostööd,” ütleb TMW juht Helen Sildna, kes avab TMW konverentsi EKA aatriumis reedel, 28. augustil kell 10. “Valitud teemadel ja vestlustel on just käesoleval erakordsel aastal suur kaal,” lisab Sildna. 

Euroopa Komisjoni Loov Euroopa programmi kultuuriosakonna juht Barbara Gessler, Soome haridus- ja kultuuriministeeriumi ministri nõunik Kimmo Aulake ja Läti kultuuriministeeriumi kultuuripoliitika asekantsler Dace Vilsone arutlevad kultuurivaldkonna tegevusraamistiku ja kriisileevenduse meetmete üle ning pakuvad lahendusi jätkusuutlikumaks tulevikuks. Paneeli modereerib Music Estonia juht Virgo Sillamaa.

Konverentsi üks tähtkõnelejaid on meediakontserni Concorde tegevjuht Richard Bron, kelle avada on vestlus uue põlvkonna digikultuuri ja autoriõiguste teemal. Üle nelja aastakümne tehnoloogia- ja meelelahutussektoris tegutsenud ettevõtjana on Bron olnud plaadifirma Bronze tegevjuht, töötades teiste seas A-kategooria artistidega Motorheadist Robbie Williamsini, loonud aastatuhande vahetusel revolutsioonilise digitarne platvormi ning tegeleb hetkel muuhulgas pöördelise hüperreaalsuse platvormi arendusega.

“Under Pressure” nime kandvas arutelus on peaosas muusikud. Surve olla iseenda manager, luua ja avaldada järjepidevalt uut muusikat ning olla sotsiaalmeedias lakkamatult pildis on suur väljakutse, seda eriti pandeemia tõttu vähenenud sissetulekute ja pidevat korrektuuri nõudva planeerimise tingimustes. Inspireeriva avalöögi annab vestlusele Sander Varuski intervjuu Briti Impeeriumi Ordu kavalerist Keith Harrisega, staažika manageriga, kes on töötanud muuhulgas selliste souli kõrgliiga artistidega nagu Marvin Gaye ja Stevie Wonder.

Sissejuhatusena tulevikuhariduse paneelile keskendub Aalto ülikooli ärikooli tegevjuht Pekka Mattila kõrghariduse võimalustele edendada juhtimiskvaliteeti loome- ja kultuurisektoris. Mattila kõnele järgnevas arutelus osalevad nii Eesti haridusspetsialistid kui ka Westminsteri ülikooli muusikaettevõtluse juhtimise magistriprogrammi direktor Sally-Anne Gross. Sally-Anne viib läbi ka töötoa “Can music make you sick?”, milles süvenetakse muusikute vaimse tervise ja muusika emotsionaalse mõju teemastikku.

Rahvusvahelise soolise võrdõiguslikkuse algatuse Keychange esitletavas paneelis võetakse ajakirja London In Stereo toimetaja Jess Partridge’i juhtimisel luubi alla edumeelsed organisatsioonid ja aktivistid, kelle tegevuse keskmes on kinnistunud sooroolide muutmine muusikatööstuses. Helsingi ööelu koordinaator Salla Vallius juhib vestlust, mis keskendub elavmuusika maastiku mitmekesisuse säilitamise olulisusele. Agderi ülikooli dotsent ja vanemteadur Daniel Nordgård ning Deezeri rahvusvahelise kommunikatsiooni juht Anton Gourman selgitavad kasutajakeskse voogedastuse tulude arvutamise ja toimemehhanismide üksikasju.

Koostöös Music Estoniaga on välja töötatud rida praktilisi töötube ja esitlusi, milles uuritakse nii TikToki vallutuse võimalusi, omandatakse digiturunduse moodsamaid võtteid ning uuritakse elektroonilise muusika äri telgitaguseid. Muusikatööstuse spetsialistide mentorlustunnid toimuvad nii kohapeal kui ka digitaalselt.

Konverentsi ametlikule avamisele reedel, 28. augustil eelnevad mitmed sessioonid Zoomi platvormil juba neljapäeval, 27. augustil. Registreerunud PRO ja DigiPRO passi omanikele tagatakse ligipääs vastavatele linkidele.

TMW 2020 konverents avatakse reedel, 28. augustil kell 9.30 EKA aatriumis. Hübriidformaat võimaldab konverentsil osaleda nii kohapeal kui ka digitaalselt.

TMW 2020 konverentsi programmiga saab tutvuda siin, konverentsil esinejate kohta lugeda siit.

Lisaks konverentsile toimuvad 27.–30. augustini kestva TMW 2020 raames uue muusika festival ja erinevad linnafestivali üritused kunstinäitustest avalike vestlusteni. TMW tänavune infokeskus asub Viru Keskuse väliterrassil, festivali ametlik hotell on Nordic Hotel Forum.

TMW PRO pass, DigiPRO pass, konverentsipass ja toetajapass, mis võimaldavad osaleda konverentsil nii kohapeal kui ka digitaalselt, ning festivalipass, mis tagab pääsu muusikafestivalile, on müügil TMW veebipoes. Telia klientidele kehtib eelmüügist ostetud piletitele 20% allahindlus. Lisainfot loe siit

TMW 2020 korraldatakse vastavalt antud perioodil avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist. Lisainfo.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.