TALLINN MUSIC WEEK AVALIKUSTAS EELSEISVA KONVERENTSI PROGRAMMI

Daniel NordgÄrd (NO)

28.-29. augustil muusika- ja kultuurifestivali Tallinn Music Week (TMW) raames toimuva konverentsi programm ja ajakava on valmis. Kriisistrateegiad, uue pĂ”lvkonna autoriĂ”igused ning avalike ĂŒrituste tervise- ja ohutusnĂ”uded on osa loomemajanduse ja kultuurikorralduse uue ajastu teemadest, mida Eesti Kunstiakadeemias (EKA) toimuval konverentsil analĂŒĂŒsitakse. Konverentsi peateemad on muusikatööstus 2.0, kestliku arengu eesmĂ€rgid ja naabrid. EritĂ€helepanu pööratakse muutuste juhtimisele ja koostööle.

TĂ€navuse konverentsi hĂŒbriidformaat vĂ”imaldab osaleda nii EKAs kohapeal kui ka veebipĂ”hiselt TMW DigiPRO passi omanikel. Euroopa muusikatööstuse ja kultuurisektori professionaale koondav ĂŒritus jĂ€rgib tervisekaitse- ja ohutusmeetmeid, mis aitavad vĂ€ltida koroonaviiruse levitamist. Lisainfot saab lugeda siit.

Oma visioone loomesektori tulevikust jagavad konverentsil teiste seas president Kersti Kaljulaid, EKA rektor Mart Kalm, Telia Eesti tegevjuht Robert Pajos ning spordibioloog ja TLÜ tervise- ja sporditeaduste instituudi direktor Kristjan Port.

“Erakordsed ajad nĂ”uavad erakordseid ideid, ausat vestlust ja tĂ”elist koostööd,” ĂŒtleb TMW juht Helen Sildna, kes avab TMW konverentsi EKA aatriumis reedel, 28. augustil kell 10. “Valitud teemadel ja vestlustel on just kĂ€esoleval erakordsel aastal suur kaal,” lisab Sildna. 

Euroopa Komisjoni Loov Euroopa programmi kultuuriosakonna juht Barbara Gessler, Soome haridus- ja kultuuriministeeriumi ministri nĂ”unik Kimmo Aulake ja LĂ€ti kultuuriministeeriumi kultuuripoliitika asekantsler Dace Vilsone arutlevad kultuurivaldkonna tegevusraamistiku ja kriisileevenduse meetmete ĂŒle ning pakuvad lahendusi jĂ€tkusuutlikumaks tulevikuks. Paneeli modereerib Music Estonia juht Virgo Sillamaa.

Konverentsi ĂŒks tĂ€htkĂ”nelejaid on meediakontserni Concorde tegevjuht Richard Bron, kelle avada on vestlus uue pĂ”lvkonna digikultuuri ja autoriĂ”iguste teemal. Üle nelja aastakĂŒmne tehnoloogia- ja meelelahutussektoris tegutsenud ettevĂ”tjana on Bron olnud plaadifirma Bronze tegevjuht, töötades teiste seas A-kategooria artistidega Motorheadist Robbie Williamsini, loonud aastatuhande vahetusel revolutsioonilise digitarne platvormi ning tegeleb hetkel muuhulgas pöördelise hĂŒperreaalsuse platvormi arendusega.

“Under Pressure” nime kandvas arutelus on peaosas muusikud. Surve olla iseenda manager, luua ja avaldada jĂ€rjepidevalt uut muusikat ning olla sotsiaalmeedias lakkamatult pildis on suur vĂ€ljakutse, seda eriti pandeemia tĂ”ttu vĂ€henenud sissetulekute ja pidevat korrektuuri nĂ”udva planeerimise tingimustes. Inspireeriva avalöögi annab vestlusele Sander Varuski intervjuu Briti Impeeriumi Ordu kavalerist Keith Harrisega, staaĆŸika manageriga, kes on töötanud muuhulgas selliste souli kĂ”rgliiga artistidega nagu Marvin Gaye ja Stevie Wonder.

Sissejuhatusena tulevikuhariduse paneelile keskendub Aalto ĂŒlikooli Ă€rikooli tegevjuht Pekka Mattila kĂ”rghariduse vĂ”imalustele edendada juhtimiskvaliteeti loome- ja kultuurisektoris. Mattila kĂ”nele jĂ€rgnevas arutelus osalevad nii Eesti haridusspetsialistid kui ka Westminsteri ĂŒlikooli muusikaettevĂ”tluse juhtimise magistriprogrammi direktor Sally-Anne Gross. Sally-Anne viib lĂ€bi ka töötoa “Can music make you sick?”, milles sĂŒvenetakse muusikute vaimse tervise ja muusika emotsionaalse mĂ”ju teemastikku.

Rahvusvahelise soolise vĂ”rdĂ”iguslikkuse algatuse Keychange esitletavas paneelis vĂ”etakse ajakirja London In Stereo toimetaja Jess Partridge’i juhtimisel luubi alla edumeelsed organisatsioonid ja aktivistid, kelle tegevuse keskmes on kinnistunud sooroolide muutmine muusikatööstuses. Helsingi ööelu koordinaator Salla Vallius juhib vestlust, mis keskendub elavmuusika maastiku mitmekesisuse sĂ€ilitamise olulisusele. Agderi ĂŒlikooli dotsent ja vanemteadur Daniel NordgĂ„rd ning Deezeri rahvusvahelise kommunikatsiooni juht Anton Gourman selgitavad kasutajakeskse voogedastuse tulude arvutamise ja toimemehhanismide ĂŒksikasju.

Koostöös Music Estoniaga on vÀlja töötatud rida praktilisi töötube ja esitlusi, milles uuritakse nii TikToki vallutuse vÔimalusi, omandatakse digiturunduse moodsamaid vÔtteid ning uuritakse elektroonilise muusika Àri telgitaguseid. Muusikatööstuse spetsialistide mentorlustunnid toimuvad nii kohapeal kui ka digitaalselt.

Konverentsi ametlikule avamisele reedel, 28. augustil eelnevad mitmed sessioonid Zoomi platvormil juba neljapÀeval, 27. augustil. Registreerunud PRO ja DigiPRO passi omanikele tagatakse ligipÀÀs vastavatele linkidele.

TMW 2020 konverents avatakse reedel, 28. augustil kell 9.30 EKA aatriumis. HĂŒbriidformaat vĂ”imaldab konverentsil osaleda nii kohapeal kui ka digitaalselt.

TMW 2020 konverentsi programmiga saab tutvuda siin, konverentsil esinejate kohta lugeda siit.

Lisaks konverentsile toimuvad 27.–30. augustini kestva TMW 2020 raames uue muusika festival ja erinevad linnafestivali ĂŒritused kunstinĂ€itustest avalike vestlusteni. TMW tĂ€navune infokeskus asub Viru Keskuse vĂ€literrassil, festivali ametlik hotell on Nordic Hotel Forum.

TMW PRO pass, DigiPRO pass, konverentsipass ja toetajapass, mis vĂ”imaldavad osaleda konverentsil nii kohapeal kui ka digitaalselt, ning festivalipass, mis tagab pÀÀsu muusikafestivalile, on mĂŒĂŒgil TMW veebipoes. Telia klientidele kehtib eelmĂŒĂŒgist ostetud piletitele 20% allahindlus. Lisainfot loe siit

TMW 2020 korraldatakse vastavalt antud perioodil avalikele ĂŒritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vĂ€ltida koroonaviiruse levitamist vĂ”i sellesse nakatumist. Lisainfo.

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.