5MIINUST VÕTAB ENDA VIIENDA SÜNNIPÄEVA VASTU SUURE PAUGUGA

Foto: Marleen Muhuste

19. septembril tähistab räpipunt 5MIINUST Tallinnas oma viiendat sünnipäeva, karjääri seni suurima kontserdiga, mis leiab aset ainulaadses Patarei Merekindluses.

5 aastat tagasi augustikuu lõpus seiklesid neli poissi Lääne-Virumaa alevis nimega Võsu. Pärast üht arusaamatut nädalavahetust oli sündinud neli laulu ja ansambel nimega 5MIINUST. 5MIINUST, mille punti võeti vähem kui aasta pärast üks Eesti äratuntavaima häälega sepik. Paljud on arvanud, et just see oli Eesti kultuuriloo lähiajaloo kõige olulisem nädalavahetus ja nad ei eksi.

5MIINUSE looming ei vaja kellegile tutvustamist. Tänapäeva moodsaks klassikaks kujunenud ansambel on teinud ajalugu tõelise hitisajuga, mille hulka kuuluvad: “Aluspükse”, “Tsirkus”, “Trenažöör”, “Erootikapood”. Grupi hitt “Paaristõuked” püsis Eesti raadiote edetabelis tervelt 20 nädalat ja hoidis digikanalites esimest kohta lausa 14 nädalat jutti. Ning nende singel “Peo lõpp” on kujunenud koosseisu kõige kiiremini tippu jõudnud looks. Kolmandat nädalat on lugu raadiote #1, YouTube’is on juba täitunud miljon vaatamist ja Spotify kuulamiste arv jõuab kohe poole miljonini.

“Ma olen isiklikult absoluutselt veendunud, et lugu “Erootikapood” on eelmise kümnendi Eesti kõige olulisem laul. Laulupeo kaliiber, “Mesipuu poole” type of beat,” kommenteerib bändiliige Estoni Kohver. “Nagu sünnipäevadel ikka, tuleb lavale ka külalisi. Ikka neid, kellega koos oleme laulukesi teinud. Juba on oma lavaletuleku RSVP ära teinud Villemdrillem ja Pluuto ning see on algus,” lisab ta veel omalt poolt.

“5MIINUSE mõju tänasele Eesti muusikale saab pidada ainult positiivseks. Julged riimid ja metafoorid ei ole varem nii palju tähelepanu saanud. Sõna on vaba ja 5MIINUST kasutab seda vabavara maitsekalt ja meisterlikult,” kiidab ansambli teekonda kõrvalt raadio Sky Plusi programmijuht Vaido Pannel.

Piletid 5MIINUSE juubelikontserdile, mis toimub 19. septembril Tallinnas, Patarei Merekindluses on nüüd müügil Ticketeri müügikeskkonnas. Pileteid on müügil piiratud koguses ja kontsert on vanusepiiranguta!

Kui tunned end tõbisena, siis jää koju! Tähistame vastutustundlikult.

Ürituse Facebooki leht

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.