LEXSOUL DANCEMACHINE VALLANDAS “LEXPLOSION II” ENERGIALAENGU! PLAADI ESITLUSKONTSERT TOIMUB 3. JUULIL TALLINNAS

Lexsoul Dancemachine “Lexplosion II” CD kujundus

Reedel, 29. mail ilmus kohaliku plaadifirma Funk Embassy Records alt Lexsoul Dancemachine’i kolmas album “Lexplosion II”. 8-looline LP õhati disco ja boogie sõprade suunas. Tavapärasest rohkem peaksid lood sobima DJ-dele ja tantsupõrandatele, samas leiab sealt ka mõnusat souli jõudeajaks või autosõidu playlistidesse. Esimest korda bändi 7-aastase tegevuse jooksul on kutsutud plaadile väliskülalisi. USA kitarriikoon Cory Wong teeb kaasa singlil “Money”, lisaks mängib plaadil plahvatusohtlikke rütme brasiilia perkussioonist Luiz Black. Viimasel on vöö all Sao Paolo tuur James Browniga.

Lexsoul Dancemachine’i värske plaadi produktsiooni eest vastutavad Martin Laksberg ja Robert Linna (Solid Gold Sound), kes on ligi 15 aastat DJ-d olnud. Koos ülejäänud bändiga võeti suund sellele, et salvestatud muusika ei oleks mitte ainult võimas live-elamus. See võiks täita laskemoona funktsiooni diskorile, et sütitada tantsupõrand.

Albumi seismilised tõuked algavad 7-minutilise looga “Basics” – 4-4 diskobiidiga lugu, mis kulmineerub pillidega tehtud house-muusikaks. Iroonilise pealkirjaga “Nu Reality” on kiire ja tempokas pala, mille lõppu tõmbab soolo kohalik viiulispets Liis Lutsoja. “Entertainment” on plaadi meditatiivne hetk, rahulikum soul. Valmis sämpeldamiseks, “Pike Jawz” võimaldab Caspar Salol särada, kuna tegu on instrumentaalse trummiträkiga. “Money” peal mängib riffe ja soolot kummist näppudega mees, lõdva-randme funki harrastav USA kitarrist Cory Wong. “Carambola Jelly” on ennustatud uue plaadi “Beef Grinderiks” – just sellise loo saatel saavad müürililledest tantsupõranda kaunistused. “Sex” annab jälle aimu tantsumasinlikkusest oma konkreetse põksu ja teemavalikuga. Sobilikult saabub plaadi viimane lugu, järelhõõg “Supersoul”. Isegi bändi enda liikmed on öelnud, et Robert Linna vokaal tekitab selle palaga külmavärinad, lisaks on fookuses ka siin järelandmatu perkuss ja kummitama jäävad kidrariffid.

3. juulil on plaanitud korraldada üks ja ainus esitluskontsert Tallinnas, kaasas Rita Ray ja Seltskond Pargis. Vinüüli kaanepilt (vaata artikli allosast!) annab natuke aimu, mis võiks olla lavashow keskne osa, kontsert-peoõhtu asupaik on hetkel veel saladus..

Kuula albumit “Lexplosion II” Spotifys:

Lexsoul Dancemachine “Lexplosion II” LP kujundus

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.