TÄNA EUROVISIOONIL VÕISTLEMA PIDANUD UKU SUVISTE: LAVASHOW OLEKS VÕRRELDES EESTI LAULUGA OLNUD TÄIESTI TEISTSUGUNE!

Täna, 14. mail oleks Hollandi linnas Rotterdamis pidanud toimuma tänavuse Eurovisiooni lauluvõistluse teine poolfinaal, mille esimeses pooles pidanuks Eestit esindama Uku Suviste, looga “What Love Is”. Nagu teame, siis konkurssi üleilmse eriolukorra tõttu ei toimu, kuid YouTube’is saab õhtul näha teise poolfinaali erisaadet. 

37-aastane Uku Suviste ütles märtsis ETV-le antud intervjuus, et loomulikult on tal kahju, et Eurovisioon ära jääb, aga praeguses tõsises olukorras oli otsus ainuõige. Järgmisel aastal võistlevad konkursil juba uued lood, kuid Ukule võimaldatakse soovi korral pääs Eesti Laul 2021 poolfinaali. “Ma usun, et ma osalen kindlasti,” lausus Suviste ETV-le.

Karantiini ajal on mees kodus usinalt uut muusikat loonud ja produtseerinud. Hiljutises usutluses Eurovisiooni YouTube’i kanalile märkis artist, et Eurovisiooni jaoks plaanis ta oma meeskonnaga lavanumbri täielikult ümber teha, kuna eurolava on suur ja pakub erinevaid tehnilisi võimalusi, eelkõige paljusid LED-ekraane. “Arvasime, et me võiks luua väga võimsa muinasjutumaailma ning kasutada 3D efekti,” rääkis Uku. 

Nii nagu esimese poolfinaali puhul, avaldavad Eurovisiooni lauluvõistluse korraldajad tänagi YouTube’i vahendusel erisaate, kus tutvustatakse 2. poolfinaali laule selles järjekorras nagu nad oleksid pidanud laval olema. Saadet saab kell 22.00-23.35 vaadata siit:


Enne lauluvõistluse tühistamist kihlveokontorites tehtud ennustuste kohaselt poleks Eestil tänavu Eurovisiooni finaali tõenäoliselt asja olnud. Konkursi favoriidid olid Bulgaaria, Leedu ja Šveits:

Võistluse ärajäämisest hoolimata ilmub eurofännide rõõmuks homme, 15. mail kogumikplaat Eurovisiooni 2020 lugudega. Helikandja pidi ilmuma juba aprillis, seejärel 8. mail, kuid lõplikuks kuupäevaks jäi 15. mai.

Lähipäevadel näeb ETV-s ka mitmeid Eesti Laulule ja Eurovisioonile pühendatud saateid:

15. mai

  • Kell 20-21: “12 punkti! Eurovisiooni hitid”. Oma Eurovisiooni lemmikhitte, mis on ajaproovile vastu pidanud ja mida kuulaks ikka ning jälle, meenutavad Sven Lõhmus, Birgit Sarrap, Ott Lepland, Evelin Samuel, Marko Reikop ja teised.

16. mai

  • Kell 15-16: “12 punkti! Eurovisiooni hitid”. (Kordus)
  • Kell 20.30-21.00: “Eesti Laul. Parimad (vahe)palad”. Tosin aastat Eesti Laulu võistlust on lisaks sadadele muusikapaladele pakkunud meelelelahutust ka humoorikate vaheklippide näol. On aeg meenutada Märt Avandi ja Ott Sepa, Jan Uuspõllu, Peeter Oja, Argo Aadli, Vanamehe ning mitmete teiste eredamaid seiklusi teleekraanil. Saatejuht Tõnis Niinemets.
  • Kell 21.30-22.00: “Lavale loodud. Uku Suviste”. Uku Suviste tutvustab esmakordselt vaatajaile oma musikaalset perekonda ja räägib, mis ta vahepeal on teinud. Meenutatakse kõige olulisemaid hetki Eesti Laul 2020 võistlusest. Saatejuht Heleri All.
  • OTSE | Kell 22.00-00.00: “Eurovisioon 2020. Särav muusika!”. Kohtumine kõigi artistide ja lauludega, mis oleks sel aastal Rotterdamis võistelnud. Oma kodudes liituvad saatega ka viimaste aastate tuntud artistid, kes esitavad üheskoos Eurovisiooni ajaloost tuntud laule. Saadet kommenteerib Marko Reikop. NB! Vaadatav ka venekeelses kanalis ETV+, kus kommenteerijateks Julia Kalenda ja Aleksandr Hobotov.

17. mai

  • Kell 00.00-01.05: “Märt Avandi ja Ott Sepa lauluvõistlus “Pean saama Eurovisioonile, muidu suren 2010″”. Elasid kord Märt ja Ott. Üks helin neil helises rinna sees ja kui nad kasvasid suuremaks, sai ühest helinast kümme laulu! Kümme fantastilist megasuperhitti, mis kõik sobiksid Eurovisioonile nagu rusikas silmaauku. Sõna saavad adekvaatsed muusikakriitikud.
  • Kell 11.15-11.40: “Lavale loodud. Uku Suviste”. (Kordus)
  • Kell 11.40-13.45: “Eurovisioon 2020. Särav muusika!”. (Kordus)
  • Kell 17.00-17.30: “Eesti Laul. Parimad (vahe)palad”. (Kordus)

NB! Eurolaulu ja Eesti Laulu kõiki saateid aastatest 1993-2020 saab vaadata ERR-i veebikanalis Jupiter.

Kuula, mida arvab Uku Suviste Eesti Laulu esitusest Inglismaalt pärit lauluõpetaja Georgina Hill-Brown, kellel on YouTube’is oma kanal “Honest Vocal Coach” ehk “Aus vokaalpedagoog”:


Loo “What Love Is” akustiline versioon Eurovisiooni lauluvõistluse YouTube’i kanali jaoks. Loos teeb etteaste ka viiuldaja-laulja Alexandr Rybak, kes võitis 2009. aastal Eurovisiooni looga “Fairytale”: 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.