TUHANDED KOORILAULJAD ÜHINEVAD VIRTUAALSELT IVO LINNA KONTSERDIGA TALLINNA LAULUVÄLJAKUL

Pühapäeval toimub Tallinna lauluväljakul kontsert, mis toob laulukaare alla virtuaalse lahenduse kaudu tuhanded koorilauljad, kelle esituses kõlab Alo Mattiiseni laul “Isamaa ilu hoieldes”. Laulule järgneb Ivo Linna kontsert. Sündmust kannab üle Eesti Televisioon.

Kontsert kannab pealkirja “Kevad tuli teisiti”. Pidades silmas kehtivaid reegleid, ühinevad koorilauljad üle Eesti kontserdiks esmakordselt virtuaalselt. Selleks paigaldatakse laulukaare alla spetsiaalne lahendus, millega ühendatakse omavahel Ivo Linna, tema bänd Supernova, Eestimaa koorid ja lauluväljakul autodes paiknev kontserdipublik. Kõik see toimub dirigent Aarne Saluveeri juhtimisel.

Korraldajate sõnul on tegemist lahendusega, millesarnast pole varem Eestis tehtud ning tõenäoliselt ei tehta enam ka tulevikus.

Idee autori ja algataja Lehari Kaustel ütles, et sellisel kujul on tegemist maailmas seni suurima virtuaalseid teid pidi sündinud kontserdiga. “Me oleme viimaste kuude jooksul terve ühiskonnana pingutanud. Kõik meie eraelulised ja töised toimetamised on tehtud. Pühapäeval lauluväljakul toimuv on üks eriline hetk, millega paneme meie digivõimekuse päriselt proovile ja vaatame, kas meil on võimalik tulla korraks kokku ja teha seda, mis on meile omane ehk laulda. See saab olema huvitav eksperiment, kus lauljad ühenduvad oma kodudest läbi telefoni ning esitavad laulukaare all laulu,” rääkis Kaustel kontserdi ideest ja ütles, et hoolimata muutunud elukorraldusest, on Eesti insenerid võimelised looma nutikaid lahendusi kasutades siiski võimalik kokku tulla.

Laulukaare alla tuleb virtuaalselt kokku enam kui 2500 koorilauljat. Kõigil kooridel, kes soovivad kontserdiga ühineda, saavad sellest muuhulgas Eesti Kooriühingu veebilehel märku anda.

Sündmust koos sellele järgneva Ivo Linna kontserdiga kannab kohapealt otsepildis üle Eesti Televisioon. Samuti on võimalik tulla kontserdile autoga, soetades eelnevalt pileti internetist.

Sündmus sünnib era- ja avaliku sektori koostööna.

Ülekanne algab 17. mail ETV-s kell 18.45. Saatejuhid Karmel Killandi ja Marko Reikop.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.