MART AVI AVALDAS UUE TOPELTSINGLI UNENÄOLISE JÄRELVIDEO LOOLE “SOUL REAVER”

Foto: Siese Veenstra

Eesti avangardpopi artist Mart Avi avaldas täna, 30. märtsil muusikavideo oma uue topeltsingli palale “Soul ReaVer”. Tegu on omalaadse järellooga nädala eest ilmunud videole “Spark”.

Kui audiovisuaalse miniseriaali avaosa oli kui ülikiirendatud tech-noir satiir, milles Avi koos oma kaheksajalgse robot-assistendiga paiskus vaatajani läbi “Matrixi” digivihma meenutava andmevoo, siis finaalis on see asendunud isolatsiooniajastu melanhooliaga. Ka eelmise video trikitava pildikeele asemel on režissöör Ivar Murd valinud salakaameralikult jälgiva positsiooni, püüdes “möödaniku unelmad” teralisele 8 mm filmilindile.

Uues videos näeb Avi kinos “Sparki” eraseansil ning inimtühjadel tänavatel mõne Hollywoodi frantsiisi ebasurnu või amneesia all kannatava detektiivi kombel oma “teise mina” või paralleelmaailma jälgi ajamas.

“Soul ReaVer” on vampiirliku spliiniga coleporterlik ballaad,” ütleb Avi. “Kui “Spark” pildus poptimistlikke sädemeid, siis siin näib, et kunagi nii paljulubav tulevik on end ära kurnanud. See aga ei vabasta igatsusest kõigi kadunud tulevike järele. Ilma uue ootuseta pole erilist mõtet ei popmuusikal ega inimekstistentsil üldisemalt, mis sest, et suur osa sellest saab just praegu põhjalikult ümber mõtestatud.”

Heliliste ja kontseptuaalsete vasakpöörete poolest tuntud artisti sõnul on mõlema video ajalised narratiivid üksteise suhtes avatud. “Selle, kumb on eel- või järellugu, jätan vaataja otsustada,” ütleb ta.

Muusikavideo režissöör on Ivar Murd, operaator Madis Luik.

Topeltsingel “Spark” | “Soul ReaVer” on sissejuhatus Mart Avi 2020. aasta lõpus ilmuvale viiendale sooloalbumile “Vega Never Sets”.

“Soul ReaVer” video:

 

“Spark | Soul ReaVer” topeltsingel Spotifys:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.