KOLMAPÄEVASED VEEBIKONTSERDID: IVI RAUSI & ARA YARALYAN + JOHANNA RANDMANN & JAANUS SAKS

Kolmapäeval, 25. märtsil kell 18 saab veebis kuulata-vaadata kaht huvitavat kontserti. NUKU muuseumis annavad virtuaalse kontserdi jazz-muusikud Ivi Rausi ja Ara Yaralyan ning samal ajal toimub Õhtulehe veebis ja Facebooki lehel  Johanna Randmanni ja Jaanus Saksa ühine esinemine.

Ivi Rausi ja Ara Yaralyan esinevad kell 18 veebi vahendusel inimtühjas NUKU muuseumis, kus on kohal vaid esinejad ja tehniline tugi. Kaamera juhatab veebipubliku muusikasse ja kohtadesse, mis pole varem sellisel kujul avanenud.

“Me armastame improvisatsiooni ja mängu, samas jumaldame lihtsust ja ilu,” ütles Ivi Rausi. “Inimhääl ja kontrabass on justkui loodud selleks, et avada uks muusika võlumaailmasse ja seal ringi jalutada, kogu aeg midagi uut avastades.”

Ivi Rausi ja Ara Yaralyan kohtusid mõned aastad tagasi kogumiku “Aitäh, Valter Ojakäär!” salvestusel. Ivi sõnul oli üllatav, kui paljus nende arusaamad ühtisid, hoolimata erinevatest temperamentidest ja kultuuritaustast. Ivi vaimustus NUKU muuseumi keskkonnast, esinedes seal märtsi alguse kontserdil koos Laura Põldverega.

Kaks tundi enne kontserdi algust avaneb YouTube’i link kontserdi Facebooki lehel ja NUKU kodulehel

NUKU teater ja muuseum on endiselt suletud kuni 1. maini.


Kell 18 annavad Õhtulehe veebi ja sotsiaalmeedia vahendusel kontserdi ka muusikud-laulukirjutajad Johanna Randmann ja Jaanus Saks.

Johanna Randmanni aktiivsem muusikukarjäär sai alguse 2016. aasta novembris, mil ta andis esimese kontserdi Viljandis, Fellini kohvikus, esitades omaloomingut. See kontsert andis Johannale tuule tiibadesse ning pärast seda on ta esinenud Eesti eripaigus – kohvikutes, pulmades, ettevõtete sündmustel ja vabaõhtukontsertidel.

Johanna on osalenud telesaadetes “Eesti talent” ja “Eesti otsib superstaari” ning esitanud lugusid ka “Eesti Laulu” konkursile.

Johanna Randmann esineb üksinda ning saadab end akustilisel kitarril. Repertuaar koosneb nii omaloomingust kui ka tuntud raadiohittide isikupärastatud kaveritest.

Eelmise aasta oktoobris andis neiu välja esimese lühiplaadi “Mina”, millel kuus eestikeelset lugu indie-pop-folk võtmes. Plaadil löövad kaasa mitmed muusikud ja pillimehed. 

Jaanus Saks, tuntud ka artistinimega Wild Disease, on Eesti räppar, produtsent, laulukirjutaja ja 2007. aastal loodud ansambli Põhja-Tallinn asutajaliige. Tänavu veebruaris ilmus Jaanus Saksa esimene 21-looline sooloalbum “Dekaad”.

 

 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.