AMETLIK OTSUS: RIIGID EI SAA JÄRGMISEL EUROVISIOONIL TÄNAVUSTE LUGUDEGA OSALEDA

Pilt: NPO/AVROTROS/NOS

Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) teatas reedel, et riigid ei saa tänavuste võistluslauludega järgmise aasta Eurovisioonil võistelda.

Sel nädalal ilmus uudis, et Eurovisioon 2020 jääb koroonaviiruse puhangu tõttu ära. Kuigi alguses polnud veel selge, kas riigid saavad osaleda järgmisel aastal toimuval võistlusel tänavuste võistluslauludega, siis nüüd teatas EBU, et seda siiski ei lubata.

EBU kavatsus on tänavusi võistluslaule promoda veebiplatvormidel järgnevate kuude jooksul. Seetõttu sündis ka otsus, et samad laulud ei saa võistelda 2021. aastal. Lisaks oleksid laulud vastuolus Eurovisiooni reeglitega, sest võistluslaulud ei tohi olla avalikud enne 1. septembrit võistlusest eelneval aastal.

Uudis tuleb raskelt nendele riikidele, kes lootsid oma tänavused laulud järgmisel aastal võistlustulle saata. Näiteks Bulgaaria, kelle laul on ametlikus ennustustabelis esimesel kohal ning kelle võiduvõimalust hinnati 12-protsendiliseks.

EBU täpsustas, et riigid võivad ise valida, kas saadavad võistlusele täiesti uue artisti või tänavuse artisti, lihtsalt võistluslaul peab olema uus.

Sel aastal toimuma pidanud Eurovisiooni lauluvõistluse viimased ennustused kihlveokontorites nägid enne võistluse tühistamist välja sellised:

Bulgaariat esindama pidanud laul “Tears Getting Sober”: 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.