CURLY STRINGSI JÄRGMISEL NÄDALAL ILMUV VIDEOSINGEL KANNAB NIME “MIND NAD KÄTTE EI SAA”

Ansamblil Curly Strings ilmub järgmisel kolmapäeval, 25. märtsil uus laul pealkirjaga “Mind nad kätte ei saa”.

Neljaliikmeline kollektiiv on lugu oma kontsertidel juba ka esitanud, kuid nüüd tuleb laul välja koos videoga.

Eeva Talsi selgitab loo sõnumit: “See laul on minule väga kallis, sest see räägib minu vanaisast, kelle nimi oli Aksel ja kes läks 1949. aasta 25. märtsi hommikul hobusega veskile. Kui ta hakkas veskilt tagasi tulema, siis naabrimees jooksis talle vastu ja hoiatas teda, et ta koju ei läheks – sõdurid ootavad ning tema ema ja vend on juba ära viidud. See oli päev, kui toimus küüditamine ja üle 20 000 eestlase viidi vastu tahtmist kodust ära, Siberisse. Minu vanaisa oli sel päeval 22-aastane ja ta otsustas põgeneda. See tal õnnestus. Laulu refräänis on koht, kus ta saadab oma hobuse kodu poole, sellepärast et hobusevankris on tangu- ja jahukotid ja ta ei saa neid kaasa võtta. Ta ütleb oma hobusele hüvasti ning põgeneb üle rabade. Teda ei saada kätte. Loo nimeks saigi “Mind nad kätte ei saa”.”

Uue loo sõnade autorid on Kristiina Ehin ja tema ema Ly Seppel. Muide, Eeva Talsi vanaisa ja Kristiina Ehini vanaema olid vend ja õde.

15-sekundiline õrritusklipp:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.