APOLLO TOP 15: KOLMANDAT NÄDALAT JÄRJEST ON JAAK JOALA ESIMENE JA RITA RAY TEINE

Jaak Joala ja Rita Ray

Kuigi Apollo poed on alates 15. märtsist ajutiselt suletud, siis asutuse e-poes saab endiselt oste sooritada ja värske albumitabel põhineb suures osas just selle müügitulemustel.

Helikandjate pingereas asub jätkuvalt liidrikohal Jaak Joala (1950-2014) venekeelne kogumikplaat “Oma rada / Колея”. Joala tunnistati neljapäeval postuumselt neljandat aastat järjest müügitulemuste põhjal Kuldse Plaadi laureaadiks kui parim meesartist.

Uuele kogumikule “Oma rada / Колея” valiti 16 laulu ning eessõna kirjutas sellele tuntud saatejuht ja muusik Ivan Makarov. Plaadil on ka salvestused Jaagu saateansambliga Laine-84, mis muutus aasta hiljem juba Laineriks.

Apollo plaaditabeli hõbemedalilt leiame kolmandat nädalat järjest soul’i tähe Rita Ray eelmise aasta novembris ilmunud kaheksaloolise albumi “Old Love Will Rust”, mis tõi lauljatarile neli Eesti Muusikaauhindade nominatsiooni. Muide, selle artikli kirjutamise ajal on Apollo e-poes nii CD kui LP “Old Love Will Rust” juures märge, et see on läbi müüdud ja toode pole hetkel saadaval. Näis, kas viisikettaid saadetakse lattu juurde või kaob Rita Ray järgmisel nädalal mõneks ajaks edetabelist. 

Võrreldes eelmise pingereaga tegi suure hüppe ülespoole Tartu slaidkitarristi Andres Rootsi kontsertalbum “Mississippi to Loch Lomond”, mis kihutas 14. platsilt kolmandaks. Helikandja on salvestatud Rootsi mullustel soolokontsertidel USA-s, Eestis ja Šotimaal. Tegu on muusiku 10. täispika CD-ga kümne aasta jooksul, mis tähistab ühtlasi ka Roots Art Recordsi 10. sünnipäeva ning sisaldab läbilõiget Rootsi viimase 15 aasta loomingust – omaaegsest Bullfrog Browni repertuaarist seniavaldamata tükkideni.

 

Apollo TOP 15 (20. märts):

1 Jaak Joala – Oma rada / Колея 
2 Rita Ray – Old Love Will Rust
3 Andres Roots – Mississippi to Loch Lomond
4 Laste unejutud – Sipsik (loeb Salme Reek)
5 Billie Eilish ‎– When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
6 Puuluup – Süüta mu lumi
7 Puuluup – Süüta mu lumi LP
8 Harry Styles – Fine Line
9 Jaak Joala – Ma joobun õnnest
10 Erki Pärnoja – Leva
11 Erki Pärnoja – Leva LP
12 Led Zeppelin – In Through The Out Door (Remastered) LP
13 Ozzy Osbourne – Ordinary Man
14 Anna Kaneelina – Anna Kaneelina
15 Jaak Joala – Arm mu ainus aare

Edetabel on koostatud Apollo e-poodide müügitulemuste põhjal ajavahemikul 13.-19. märts.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.