VICTOR CRONE PÄLVIS ROOTSI EUROLAULU VALIMISEL 9. KOHA

Laupäeva, 7. märtsi õhtul toimus Rootsi pealinnas Stockholmis laulukonkursi Melodifestivalen 2020 finaal, kus Victor Crone saavutas looga “Troubled Waters” 9. koha. Võistluse võitis vaid ühepunktilise eduga (!) kolmest daamist koosnev kollektiiv The Mamas.

Victor Crone, kes esindas eelmisel aastal Eestit Eurovisioonil looga “Storm”, astus Melodifestivaleni kaheteistkümne finalisti seas lavale esimesena. Tema laulu “Troubled Waters” autorid on lisaks artistile endale ka Benjamin Jennebo ja Dino Medanhodzic. Rahvusvaheline žürii andis loole vaid 19 punkti ja see jagas palaga “Vamos amigos” viimast kohta. Televaatajad olid Crone vastu heldemad – 38 punkti ja viies positsioon. Kokkuvõttes platseerus “Troubled Waters” 57 punktiga üheksandaks. Olgu mainitud, et Rootsi ametlikus singlitabelis asub Crone võistluslugu 26. kohal.

Melodifestivalen 2020 võitjaks kuulutati 137 punktiga daamide trio The Mamas gospel-pop lauluga “Move”, hõbemedalile maandus 136 (!) punktiga konkursi suurfavoriit Dotter palaga “Bulletproof” ning auväärse kolmanda koha sai Anna Bergendahli esitatud “Kingdom Come” (107 punkti). Muide, Anna esindas Rootsit Eurovisioonil aastal 2010, kuid ei pääsenud poolfinaalist edasi.   

Rootslaste The Mamas võistleb maikuus Hollandi linnas Rotterdamis toimuva Eurovisiooni lauluvõistluse 1. poolfinaali esimeses pooles, meie Uku Suviste 2. poolfinaali esimeses pooles.

Vaata Victor Crone esitust Melodifestivaleni finaalis:

Rootslaste tänavune eurolaul “Move”:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.