TALLINN MUSIC WEEKI LASTEPROGRAMMI TÖÖTOAD KUTSUVAD PORGANDIST KLARNETIT EHITAMA, TMW STAARIDELE ESINEMISKOSTÜÜME KUJUNDAMA JA “SIPSIKU” MUUSIKA SÜNNILOOST OSA SAAMA

Ewert Sundja

28. märtsil Tallinn Music Week (TMW) festivali raames Eesti Lastekirjanduse Keskuses ja Telliskivi Vivistop leiutamislaboris toimuva lasteprogrammi töötubades õpitakse porgandist klarnetit ehitama, TMW staaridele esinemiskostüüme kujundama ja animafilmi “Sipsik” muusika sünniloost osa saama. 7–16 aastastele kooliõpilastele suunatud tasuta töötube juhendavad teiste seas Ewert Sundja, Elina Nechayeva ja meisterjaan.

Laupäeval, 28. märtsil aset leidev TMW lasteprogramm algab kell 11 Telliskivi Vivistop töökojas-leiutamislaboris, kus kümneliikmelistes gruppides saab proovida, kuidas muuta porgand klarnetiks, ehitada puidujuppidest kitarri ning luua juurviljade ja Playtronica abil elektroonilist muusikat.

Keskpäeval stardib lasteprogramm ka Eesti Lastekirjanduse Keskuses kontserdiga, kus klassikatähtedest klarnetist Marten Altrov ja pianist Sven-Sander Šestakov viivad noored kuulajad muusikalisele ümbermaailmareisile, millel tehakse tutvust nii erinevate heliteoste kui ka tantsudega. Kell 13 algavas klassika töötoas lasevad Altrov ja Šestakov lastel oma pillidega ka lähitutvust teha ning üheskoos luuakse tuntud lastelaulude uusversioone.

Lisaks räägib Ewert Sundja uue Eesti animafilmi “Sipsik” muusika loomisest ning jagab näpunäiteid, kuidas oma lemmikuist multikategelasi läbi helide kujutada. Hõbehäälne Elina Nechayeva jagab oma kogemusi Klassikatähtede konkursist Eurovisiooni lauluvõistluseni ning kutsub endaga koos põnevaid hääleharjutusi tegema. TMW lasteprogrammis juba hitiks kujunenud DJ-õpitoas tutvustab Heidy Purga plaadikeerutamise saladusi ja riistvara ning meisterjaani parmupilli töötoas omandatakse maailma ühe vanima ja meeleolukaima soolopilli mängutehnikaid. Eesti Lastekirjanduse Keskuse kunstikambri juhataja ja illustraatori Kertu Sillaste juhendamisel saab aga TMW-l esinevaid artiste kujutavatele pabernukkudele joonistada enneolematult ägedaid esinemisriideid.

TMW 2020 lasteprogrammi kava laupäeval, 28. märtsil:

10.30 Uksed avatud Vivistop Telliskivis
11.00 Vivistop Telliskivi meisterdamise töötoad
Meisterdamise töötuba 1: “Porgandist klarnetiks!”
Meisterdamise töötuba 2: “Lööme puidule hääled sisse!”
Meisterdamise töötuba 3: “Veggie Jam!”
11.00 Uksed avatud Eesti Lastekirjanduse Keskuses
12.00–15.00 muusikaprogramm Eesti Lastekirjanduse Keskuses
12.00 Avakontsert: Klassikatähed Marten Altrov (klarnet) ja Sven-Sander Šestakov (klaver)
13.00 Muusika töötuba 1: Marten Altrov (klarnet) ja Sven-Sander Šestakov (klaver): “Nakatav klassika”
13.00 Muusika töötuba 2: Ewert Sundja: “Muusika loomine animafilmile “Sipsik”
13.00 ja 14.00 Muusika töötuba 3: DJ Heidy Purga: “DJ ameti saladused”
13.00 ja 14.00 Muusika töötuba 4: Kertu Sillaste: “Superstaaride superkostüümid”
14.00 Muusika töötuba 5: Elina Nechajeva: “Klassikaline laul”
14.00 Muusika töötuba 6: Meisterjaan: “Parmupillihullus”

Lisainfo ja töötubadesse registreerimine:
tmw.ee/et/festival/lasteprogramm

TMW lasteprogramm toob kokku lapsed ning nende vanemad ja sõbrad, et üheskoos tutvuda muusikamaailma erinevate tahkudega, tunda rõõmu isetegemisest ning saada vahetut tagasisidet oma ala professionaalidelt. Lasteprogrammiga soovitakse tähelepanu juhtida koolilaste muusikaharrastusele laiemalt ning sellele, et ligipääs muusikale peab olema tagatud erinevatest vanusegruppidest, kogukondadest ja keelekeskkondadest pärit inimestele. TMW 2020 lasteprogrammi esitleja on Eesti Lastekirjanduse Keskus, koostööpartner Vivistop Telliskivi, meediapartner ETV2 noortesaade “NOVA”.

Ka TMW muusikaprogrammist leiab sel aastal vanusepiiranguta ürituse – uue hiphopi plaadimärgi LAGI pärastlõunase esitluslava Telliskivi F-hoone Mustas Saalis laupäeval, 28. märtsil.

25.–29. märtsini 12. korda toimuva TMW festivali kavas on üle 160 esinejaga muusikaprogramm, konverents Eesti Kunstiakadeemias, avalike vestluste sari, kunsti- ja disainiprogramm, muusikateemalised töötoad lastele  ning ekskursioonid Lasnamäel ja Paldiskis. Kogu festivali programm avalikustatakse järk-järgult kuni 2020. aasta märtsini.

TMW 2020 esitleja on Telia.
TMW festivali korraldab Shiftworks OÜ koos paljude partnerite ja kaaskorraldajatega.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.