JAZZLAULJATARID IVI RAUSI JA LAURA PÕLDVERE ANDSID VÄLJA PLAADI “AITÄH, UNO NAISSOO!”

Album “Aitäh, Uno Naissoo!” on kolmas album, mis pühendatud Eesti parimatele laululoojatele. Aastal 2018 kevadel ilmus koostöös Helin-Mari Arderi ja Liina Saarega “Aitäh, Valter Ojakäär!” ja sama aasta sügisel koostöös Tiit Borniga “Aitäh, Kustas Kikerpuu!”.

Käesoleval kogumikul kõlab kokku 10 lugu uutes seadetes.

Uno Naissoo oli särav Eesti jazzhelilooja, kes uskus, et kui pärast tema surma jääks elama kas või üks laul, oleks ta väga õnnelik. Täna võib julgelt väita, et muusika, mis läks lendu legendaarse jazzhelilooja Uno Naissoo sulest, on kandunud üle aegade vee ja annab jätkuvalt inspiratsiooni uuteks põnevateks tõlgenduseks.

Albumi helipalett on mitmekesine. Siin on nii meditatiivset vaikust, klassikalist jazzballaadi, mõnusat bossanovalikku nooti kui ka kergelt psühhedeelset gruuvi. Loomulikult ei puudu helikandjalt värvikas improvisatsioonimaailm.

Ivi Rausi ja Laura Põldvere koostöö algas aastal 2012, mil kaks lauljatari kohtusid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegse improvisatsiooni erialal. Omavaheline hea klapp, kreisi huumor ja armastus improvisatsiooni vastu pani aluse koostööle, mis on viinud duo põnevate improprojektidega ka Eestist väljapoole.

Ivi Rausi on laulja-muusik, kes usub, et on asju, mis eristavad meid teistest ja on asju, mis teevad meid selliseks, kes me oleme. Ivi Rausi on lõpetanud EMTA kaasaegse improvisatsiooni eriala ja osalenud erinevates vabaimprovisatsioonilistes meistriklassides üle Euroopa. Ta on andnud välja kaks autoriloomingulist albumit “KummaLiine Kleit” (2012) ja “2+2 on 2” (2015), “Aitäh, Valter Ojakäär!” (2018) ja “Aitäh, Kustas Kikerpuu!” (2018). Rohkem infot leiab SIIT.

Laura Põldvere on võitnud peaaegu kõik võimalikud laulukonkursid ning edukalt figureerinud muusikamaailmas nii jazz-, eksperimentaal- kui popartistina. Viimasena lausa niivõrd edukalt, et temast on saanud möödunud aastakümne enimmängitud artist Eestimaa raadiojaamades. Ta on välja andnud mitmed albumid, milledest viimane, “9 elu”, ilmus just paar nädalat tagasi. Rohkem infot leiad SIIT.

“Aitäh, Uno Naissoo!” kogumikul teevad kaasa suurepärased Eesti jazzmuusikud, kelle kõigi mõtted on leidnud väljenduse selles materjalis.

Ivi Rausi ja Laura Põldvere – vokaal
Jaan Jaanson – kitarr
Raun Juurikas – klahvpill
Peedu Kass – basskitarr
Ara Yaralyan – kontrabass
Ahto Abner – löökpillid

Lugude nimekiri:

  1. Märtsis algas mai
  2. Unistaja metsateel
  3. Must mees
  4. Meditatsioon
  5. Su aknast näen
  6. Taevas kõliseb tähti
  7. Ühe suve muinaslood
  8. Iial ei muutu võõraiks me
  9. Päeva lõpp
  10. Sügisromanss

Plaadiesitluskontserdid on plaanitud 2020. aasta esimesse poolde.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.