📾 GALERII: VILJANDI KITARRIFESTIVALI KOLMAS PÄEV LIITIS SOOMEUGRILASI

Foto: Rene Jakobson

Viljandi Kitarrifestivali kolmas pÀev tÔi lavale artistid, kes liigutasid kuulajaid mitmel tasandil.

Festivali kolmanda pÀeva avas PÀrimusmuusika aidas festivali kitarriorkester, mis pandi kokku festivali töötubades osalenud noortest kitarriÔpilastest, keda juhendas saksofonist ja helilooja Raul Sööt.

PÀrimusmuusika aida suure saali lava tÀitis oma kitarrihelidega Viljandi Kitarrifestivali publikule juba tuttav soome kitarrivirtuoos Teemu Viinikainen. Viinikainen tegi sel korral etteaste soolokavaga, et esitada omapÀrasel emotsionaalsel moel aastatepikkuse karjÀÀri vÀltel loodud kitarripalu.

Lisaks meie pĂ”hjanaabrile astusid aida suurel lavale publiku ette SĂĄndor SzabĂł ja Robert JĂŒrjendal. Duo pani kokku soomeugrilaste oskused, et ĂŒllatada kuulajaid folkloorist inspireeritud kavaga, mis jĂ€i vĂ”nkuma mitte ainult kitarrikeeltel, vaid ka sĂŒgavamal. SĂĄndor SzabĂł tĂ€nas publikut selle eest, et teda on nii hĂ€sti vastu vĂ”etud, tekitades tunde, nagu oleks ta kodus.

Kolmanda festivalipÀeva saatis öösse traditsiooniline jÀmm vinoteegis Mulks.

TĂ€nane festivali kava on vĂ€ga mitmekĂŒlgne. Kell 18.00 astuvad Õisu mĂ”isas publiku ette Petri Krzywacki ja Joonas Tuuri. Duot iseloomustab rĂŒtmiline julgus ning avatud lĂ€henemine erinevatele dĆŸĂ€ssistiilidele. Kell 19.00 saab PĂ€rimusmuusika aidas nautida Hollywoodi mĂ€ngufilmides “Life of Pi” ja “Eat Pray Love” helitehnoloogina kaasa teinud India muusiku Manish Pingi ning löökpillimĂ€ngija Brian Melvini kontserti. Manish Pingle esineb vĂ€ga erilise India slide-kitarriga (ehk sitar).

Kell 21.00 esinevad PĂ€rimusmuusika aidas Jonathan Kreisberg ja Nelson Veras, kelle kohta on öeldud, et nad on on ĂŒhed tĂ€napĂ€eva leidlikumad kitarristid. Nende ĂŒhiselt loodud album on justkui maamĂ€rk, mitte ainult kitarrimaailmas, vaid kogu 21. sajandi muusikamaailmas. Kell 23.00 toimub Kondase Keskuses traditsiooniline öökontsert, kus sel korral astub publiku ette Agni Hallik, kes Ă”pib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistriĂ”ppes prof. Heiki MĂ€tliku kitarriklassis. Lisaks klassikalise kitarri repertuaarile ĂŒhendab Hallik sageli oma muusikas kitarrimĂ€ngu lauluga. Seda lĂ€bi enda kirjutatud teoste vĂ”i esitades teiste heliloojate loomingut.

Festivali saadab öösse jÀmm vinoteegis Mulks.

Vaata kolmanda festivalipÀeva galeriid (fotode autor: Rene Jakobson):

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.