📸 GALERII: VILJANDI KITARRIFESTIVALI KOLMAS PÄEV LIITIS SOOMEUGRILASI

Foto: Rene Jakobson

Viljandi Kitarrifestivali kolmas päev tõi lavale artistid, kes liigutasid kuulajaid mitmel tasandil.

Festivali kolmanda päeva avas Pärimusmuusika aidas festivali kitarriorkester, mis pandi kokku festivali töötubades osalenud noortest kitarriõpilastest, keda juhendas saksofonist ja helilooja Raul Sööt.

Pärimusmuusika aida suure saali lava täitis oma kitarrihelidega Viljandi Kitarrifestivali publikule juba tuttav soome kitarrivirtuoos Teemu Viinikainen. Viinikainen tegi sel korral etteaste soolokavaga, et esitada omapärasel emotsionaalsel moel aastatepikkuse karjääri vältel loodud kitarripalu.

Lisaks meie põhjanaabrile astusid aida suurel lavale publiku ette Sándor Szabó ja Robert Jürjendal. Duo pani kokku soomeugrilaste oskused, et üllatada kuulajaid folkloorist inspireeritud kavaga, mis jäi võnkuma mitte ainult kitarrikeeltel, vaid ka sügavamal. Sándor Szabó tänas publikut selle eest, et teda on nii hästi vastu võetud, tekitades tunde, nagu oleks ta kodus.

Kolmanda festivalipäeva saatis öösse traditsiooniline jämm vinoteegis Mulks.

Tänane festivali kava on väga mitmekülgne. Kell 18.00 astuvad Õisu mõisas publiku ette Petri Krzywacki ja Joonas Tuuri. Duot iseloomustab rütmiline julgus ning avatud lähenemine erinevatele džässistiilidele. Kell 19.00 saab Pärimusmuusika aidas nautida Hollywoodi mängufilmides “Life of Pi” ja “Eat Pray Love” helitehnoloogina kaasa teinud India muusiku Manish Pingi ning löökpillimängija Brian Melvini kontserti. Manish Pingle esineb väga erilise India slide-kitarriga (ehk sitar).

Kell 21.00 esinevad Pärimusmuusika aidas Jonathan Kreisberg ja Nelson Veras, kelle kohta on öeldud, et nad on on ühed tänapäeva leidlikumad kitarristid. Nende ühiselt loodud album on justkui maamärk, mitte ainult kitarrimaailmas, vaid kogu 21. sajandi muusikamaailmas. Kell 23.00 toimub Kondase Keskuses traditsiooniline öökontsert, kus sel korral astub publiku ette Agni Hallik, kes õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistriõppes prof. Heiki Mätliku kitarriklassis. Lisaks klassikalise kitarri repertuaarile ühendab Hallik sageli oma muusikas kitarrimängu lauluga. Seda läbi enda kirjutatud teoste või esitades teiste heliloojate loomingut.

Festivali saadab öösse jämm vinoteegis Mulks.

Vaata kolmanda festivalipäeva galeriid (fotode autor: Rene Jakobson):

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.