DIVERSICOLOR ESITLEB TARTUS DEBÜÜTPLAATI

Pärast edukaid esimesi manöövreid on kodumaise müraroki uus tegija Diversicolor astunud edasi kohe päris pika sammu – nimelt ilmutas trio pärast pea aasta pikkust tööd debüütplaadi. Pärast Talllinnas täismajale toimunud plaadiesitlust suundub ansambel Tartusse, et reedel, 11. oktoobril sealsetele muusikasõpradele ennast ja oma loomingut tutvustada ja rebida publiku silmilt meeli nüristav mugavusmüts.

Reedeõhtusel kontserdil Aparaaditehase Armastuse Saalis (Kastani 42) astuvad lisaks Diversicolorile üles ka Paide indiekvartett Ans. Andur ja Tartu sekstett Wrupk Urei, nii et muusikaline kompott saab olema sügisele omaselt suurepäraselt värvikirev.

Diversicolori endanimelise esikalbumi salvestas Elijah Ivanov Tartus Clockwork stuudios, miksis ja masterdas Taavi “Taff” Aavik ning kujundas Gerty Villo. Uus plaat on saadaval kõigis hästi, väga hästi ja ootamatult hästi varustatud plaadipoodides.

Plaadil astub üles ka külalisesineja – loos “Serenade” mängib saksofoni Tallinna kunsti- ja ööelus juba aastaid tegev päritolu (elu)kunstnik ja muusik Steve Vanoni, kes on oma põneva karjääri jooksul muuhulgas esinenud ka koos ansambliga Ramones.

Diversicolori albumi “Diversicolor” Tartu esitlus toimub reedel, 11. oktoobril algusega kell 21.00 Armastuse Saalis (Kastani 42) ja pilet peole maksab 10 eurot.

Peo lehekülg Facebookis.

Diversicolor on 2018. aasta alguses loodud, mürarohket eksperimentaalrokki viljelev trio Tallinnast. Ansambli loojateks on Valter Nõmm (vokaal, kitarr) ja Andreas Johandi (basskitarr), kellel on lisaks iseseisvale põhjalikule rokkmuusika-kogemusele erinevates grupeeringutes seljataga aastatepikkune viljakas koostöö ansamblis Shelton San. Trummide taga tegutseb Siim Kuusemäe, kes on underground – muusika ringkondades tuntud nime all Tont.

“Ansambli nime tähendus on ladina keeles “mitmekesine, kirev värv” ja ansamblis on kolm liiget – sama palju on ka subtraktiivse värvisüsteemi teooria järgi põhivärve,” selgitab trummar ansambli nimevalikut.

Diversicolori mootoris põleb küll müraroki plahvatuslik kütus, ent aeg-ajalt jõuab kuulajateni ka lendlevamaid meloodiaid – kütuseaure. Teisisõnu on bändi kontsertkavas lugusid erineva tempoga, et nii kuulajatele kui bändiliikmetele meeldivat vaheldust pakkuda. Bändist hoovab mängurõõmu ja maitsekalt toorest energiat: jõulised bassiliinid, sitke rütmigrupp ja lihastesse-luudesse imbuv oskuslik kitarrism mõjuvad nagu pehme ja raske helitekk, mis kuulaja aegamisi, aga kindlalt enda rüppe neelab.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.