ETNOKULBID ON TAAS JAGATUD, KOLM AUHINDA VÕITIS ANSAMBEL BLACK BREAD GONE MAD

Black Bread Gone Mad

Eesti PĂ€rimusmuusika Keskus jagas reedel Viljandis PĂ€rimusmuusika LĂ”ikuspeol Etnokulpe, mille vĂ”itjad selgusid rahvahÀÀletusel. TĂ€navu osales rahvahÀÀletusel rekordarv inimesi, hÀÀle andis lausa 3153 pĂ€rimusmuusikafĂ€nni. Varasem hÀÀletusrekord pĂ€rines 2017. aastast, kui Etnokulpide valimisel ĂŒtles oma sĂ”na sekka 2581 inimest.

PĂ€rimusmuusika Aidas toimuvat tseremooniat juhtis Tarmo Tiisler, ĂŒritusel kĂ”las muusikat ja jagati auhindu. Etnokulbid andsid Ă”nnelikele vĂ”itjatele kĂ€tte 100. hooaega tĂ€histava Ugala teatri nĂ€itlejad ja töötajad.

Enim kulpe (kategooriates aasta uusfolk artist, aasta debĂŒĂŒtalbum ja aasta album) sai endale proge-rebel folk ansambel Black Bread Gone Mad. Koosseis esitab omaloomingut, mis saanud mĂ”jutusi eesti pĂ€rimusmuusikast, maailmamuusikast ja 70ndate rokist. Kollektiivi kuuluvad: Merike Paberits – flööt/vokaal; Lee Taul – viiul/vokaal; Peeter Priks – kitarr/vokaal; Mati Tubli – bass/vokaal ja Martin Aulis – trummid.

Etnokulp 2019 tulemused:

Ehe pĂ€rimusmuusika: Juhan Uppin “PĂ€karauakannel”
Aasta uusfolk artist: Black Bread Gone Mad “Ayibobo”
Aasta debĂŒĂŒtalbum: Black Bread Gone Mad “Ayibobo”
Aasta lugu: Puuluup “Kasekesed”
Aasta album: Black Bread Gone Mad “Ayibobo”
Aasta artist: Puuluup
Aasta muusik: Sander Mölder
Eesti PĂ€rimusmuusika Keskuse erikulp: Janika Oras
Raadio 2 erikulp: Rehepecks “Rihma”​​

Palju Ônne vÔitjatele!

Kuula Black Bread Gone Mad’i singlit “Leemur”, albumilt “Ayibobo”:

Aasta loo auhinna vĂ”itja, koosseisu Puuluup laul “Kasekesed”:

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.