ETNOKULBID ON TAAS JAGATUD, KOLM AUHINDA VÕITIS ANSAMBEL BLACK BREAD GONE MAD

Black Bread Gone Mad

Eesti Pärimusmuusika Keskus jagas reedel Viljandis Pärimusmuusika Lõikuspeol Etnokulpe, mille võitjad selgusid rahvahääletusel. Tänavu osales rahvahääletusel rekordarv inimesi, hääle andis lausa 3153 pärimusmuusikafänni. Varasem hääletusrekord pärines 2017. aastast, kui Etnokulpide valimisel ütles oma sõna sekka 2581 inimest.

Pärimusmuusika Aidas toimuvat tseremooniat juhtis Tarmo Tiisler, üritusel kõlas muusikat ja jagati auhindu. Etnokulbid andsid õnnelikele võitjatele kätte 100. hooaega tähistava Ugala teatri näitlejad ja töötajad.

Enim kulpe (kategooriates aasta uusfolk artist, aasta debüütalbum ja aasta album) sai endale proge-rebel folk ansambel Black Bread Gone Mad. Koosseis esitab omaloomingut, mis saanud mõjutusi eesti pärimusmuusikast, maailmamuusikast ja 70ndate rokist. Kollektiivi kuuluvad: Merike Paberits – flööt/vokaal; Lee Taul – viiul/vokaal; Peeter Priks – kitarr/vokaal; Mati Tubli – bass/vokaal ja Martin Aulis – trummid.

Etnokulp 2019 tulemused:

Ehe pärimusmuusika: Juhan Uppin “Päkarauakannel”
Aasta uusfolk artist: Black Bread Gone Mad “Ayibobo”
Aasta debüütalbum: Black Bread Gone Mad “Ayibobo”
Aasta lugu: Puuluup “Kasekesed”
Aasta album: Black Bread Gone Mad “Ayibobo”
Aasta artist: Puuluup
Aasta muusik: Sander Mölder
Eesti Pärimusmuusika Keskuse erikulp: Janika Oras
Raadio 2 erikulp: Rehepecks “Rihma”​​

Palju õnne võitjatele!

Kuula Black Bread Gone Mad’i singlit “Leemur”, albumilt “Ayibobo”:

Aasta loo auhinna võitja, koosseisu Puuluup laul “Kasekesed”:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.