TÄNA ALGAB NARVAS MUUSIKA- JA LINNAKULTUURI FESTIVAL STATION NARVA. PROGRAMMI ÜLEVAADE JA PRAKTILISED NÕUANDED FESTIVALI KÜLALISTELE

Asian Dub Foundation (foto: Umberto Lopez)

Täna, neljapäeval, 19. septembril algab Eesti idapoolseimas linnas Narvas muusika ja linnakultuuri festival Station Narva. Kuni laupäeva, 21. septembrini vältav festival pakub kolme päeva jooksul rahvusvahelist muusikaprogrammi, ettevõtluskonverentsi, teatri- ja filmiprogrammi ning ekskursioone Narva Veneetsiasse ja Kreenholmi. Station Narva raames avatakse publikule esmakordselt kogu kultuuri- ja ärikeskus LINDA 2.

Teist korda toimuv Station Narva festival algab täna, 19. septembril kell 19 Vaba Lava Narva teatris Vene lavastaja Juri Kvjatkovski dokumentaal-etendusega “Lõhe / Разлом”, mis kajastab piirilinnade Narva ja Ivangorodi elanike saatusi Nõukogude Liidu lagunemise järgselt. Pilet etendusele maksab 18 eurot, tudengitele ja pensionäridele 15 eurot nii Piletilevis kui ka kohapeal. Station Narva festivalipass etendusel ei kehti. Lisainfot leiab siit

Täna õhtuhämaruses kell 21, 22 ja 23 saab uues valguses näha Kreenholmi endist tööstuslinnakut, kuhu EKA vilistlased Veera Gontšugova ja Karl Johanson on festivali ajaks loonud valgusinstallatsiooni “Eilsest tänasesse”. Tegu on tunnipikkuse jalutuskäiguga ning soovitatav on riietuda soojalt. Valgusrännak on festivali passi ja päevapileti omanikele tasuta, teistele 5 eurot sularahas. Rännakule registreerumine siin

Homme, reedel, 20. septembril algab festival juba kell 10 LINDA 2 kompleksis asuvas loomeinkubaatoris OBJEKT ettevõtluspäeva konverentsiga, mis lahkab produtsentide ja juhtide rolli tehnoloogia- ja loomesektoris. Teiste seas saavad sõna Vene kaasaegse kino klassik Aleksandr Sokurov, auhinnatud filmitegija Johanna Schwartz ning Narva kultuuripealinna kandideerimise eestvedajad. Ürituse lõpetab startup-komöödia “Ükssarvik” linastus ja kohtumine filmi produtsentidega Vaba Lava stuudiosaalis. Pilet ettevõtluspäevale maksab 20 eurot, festivalipassi ja festivali päevapileti omanikele tasuta. Eelregisteerumine siin. Pilet filmiseansile maksab 5 eurot, Business Day pileti, festivalipassi ja festivali päevapileti omanikele tasuta.

Homme õhtul algusega kell 18 peetakse OBJEKTis maha ka kohaliku arvamusfestivali BAZAR tuline debatt teemal “Kes vastutab Narva eest?”. Arutelus osalevad kohaliku ettevõtluse, linnavõimu ja kolmanda sektori esindajad. Osalus kõikidele huvilistel tasuta. Lisainfot saab lugeda siit

Narva kunstiresidentuuris saab homme õhtul näha EKA animatsiooni osakonnas valminud lühifilmide programmi “Multikultiki I, Light My Fire”. Filmiseansile eelneb Priit Tenderi sissejuhatus eesti ja vene keeles. Osalus kõikidele huvilistele tasuta. Lisainfo siit

Kell 20 algavad Station Narva õhtused kontserdid Vaba Lava keskuses ja Ro-Ro klubis. Vaba Lava peaesinejateks on Islandi techno-souli duo GusGus, Šveitsi-Nepaali eeterliku reivi staar Aïsha Devi ning Narva-teemalise singliga “für Oksana” hiljuti ka piirilinlaste pleilistid vallutanud nublu. Peale südaööd jätkub muusikapidu Ro-Ro klubis, kus teiste seas kuuleb Jaapani müraroki duot MOJA. Kontsertidele tagavad pääsu festivalipass (39 eurot) või 20. septembri päevapilet. Passid ja päevapiletid on müügil Piletilevis ja kohapeal.  

Kell 19, 20, 21, 00 ja 01 leiavad taas aset valgusrännakud Kreenholmis.

Laupäeval, 21. septembril algab festival juba kell 10 narvapärase hommikusöögiga VitaTiim keskuses ja jätkub kell 11 Kreenholmi Jooksu tuules Ida-Viru Kutsehariduskeskuses, kus NATO esindajate juhendamisel saab omandada oskusi nii ragbimängus kui ka fotograafias. Lisainfo Facebookist

Laupäeval toimub ka mitu tasuta linnalava-kontserti. Kell 13 astuvad Astri keskuses üles Gram-Of-Fun, Narva noortebänd Pale Alison ja kohalikud poeedid. Kell 14 on aeg siirduda tasuta kontserdile Vaba Loome Keskuse aeda (Vabaduse 20) kuulama Moskva gruppi Inturist ja Narva duot Taniya&Ulya.
 
Kell 14–15.30 toimub Narva kunstiresidentuuris kunstnik Laura Juntuneni kinesteesia töötuba, milles osalejaid juhendatakse oma keha tunnetama läbi aistingute. Osalemine on kõikidele huvilistele tasuta. Lisainfot saab lugeda siit

Kell 16 algab tasuta kontsert ja solidaarsusavaldus käimasolevale üleilmsele kliimastreigile Narva Veneetsias, kus Londoni dub-punk kooslus Asian Dub Foundation esitab muuhulgas pala “Kursk”, mida nad on seni vaid kaks korda avalikult esitanud. Sellega  viidatakse nii meie piirkonna vastuolulisele ajaloole kui ka sõjatööstuse poolt maailmale põhjustatud kahjule. Lisainfo siit

Narva kunstiresidentuuris toimub kell 18 kunstnike Riin-Kärt Ranne ja Juliane Schwarzi kohaspetsiifilise raamatu “Narva – tajuplaneering” esitlus, misjärel saab samas näha teist osa animafilmide programmi “Multikultiki I, Light My Fire”. Osalus kunstiresidentuuri üritustel on tasuta.

Laupäevane muusikaprogramm algab Narva linnuse Valgest saalist, kus kell 19 esineb Venemaa neoklassika skene üks rahvusvaheliselt tunnustatumaid tegijaid, pianist ja helilooja Kirill Richter. Kirill Richteri kontserdile on Piletilevis ja kohapeal müügil eraldi piletid  hinnaga 15 eurot. Festivalipass ja päevapilet antud kontserdil ei kehti.

Seejärel kulgeb kava taas Vaba Lava keskuses, kus peaesinejateks on päeval “Veneetsias” eelsoojendust teinud Asian Dub Foundation ja Islandi šokiroki bänd Hatari. Ro-Ro klubis esinevad teiste seas võõrustajalinna veteranbänd Absolut-2 ja Soome italo disco duo PEU. Pärast konterdikava lõppu algab Ro-Ro-s jätkupidu pealinna technoklubi HALL DJ-de saatel.
Kontsertidele tagavad pääsu festivalipass hinnaga 39 eurot või 21. septembri päevapilet hinaga 25 eurot. Passid ja päevapiletid on müügil Piletilevis ja kohapeal.  

Vaata kogu festivali kava

Kuidas Narvasse / Narvas liigelda?

Enamik festivali asukohti on üksteisest maksimaalselt 15-minutise jalutuskäigu kaugusel, ent et liiklemine festivalil oleks võimalikult mugav, on LINDA 2 ja festivali teiste peamiste toimumispaikade kultuuriklubi Ro-Ro, Narva kunstiresidentuuri ja Kreenholmi tööstuskompleksi vahel sõitmas ka eribuss. 
Taksosõit maksab linna sees maksimaalselt 3 eurot (varuge sularaha!) ja Narva-Jõesuusse (14 km) ligi 10 eurot. Võimalik on kasutada ka sõidujagamisäppi Bolt.

Station Narva 2019 piletiinfo:

Festivalipass 39 eurot
Päevapiletid 25 eurot
Teatrietenduse „Lõhe“ piletid 15–18 eurot
Kirill Richteri kontserdi piletid 15 eurot

Piletid on müügil Piletilevis ja kohapeal.

Festivalipass tagab sissepääsu nii 20. kui ka 21. septembril toimuvatele muusikaprogrammi kontsertidele Vaba Laval  ja klubis Ro-Ro. Päevapilet tagab sissepääsu valitud kuupäeval (20. või 21. septembril) nii Vaba Laval kui ka klubis Ro-Ro toimuvatele kontsertidele

Piletilevist ostetud passid ja piletid tuleb vahetada käepaela vastu festivali infopunktis Vaba Laval (Linda 2).

Reedel, 20. septembril OBJEKTi ruumides (Linda 2) toimuvale ettevõtluspäevale (Business Day) tagab pääsu festivalipass ja päevapilet. Ettevõtluspäeva (Business Day) eraldi pilet maksab 20 eurot. Õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele pääs tasuta. Vajalik on eelregistreerimine.

Laupäeval, 21. septembril VitaTiim keskuses toimuva Narva hommikusöögi maksumus on 5 eurot.

Õhtused valgusrännakud Kreenholmis eelregistreerimisega, festivali passi ja päevapiletiga tasuta, teistele 5 eurot (sularahas). Eelregistreerimine.

Piletiinfo ja -reeglid.

Station Narva korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös Narva tiimiga. Festivali koostööpartnerid on Vaba Lava Narva, Art Club Ro-Ro, Narva kunstiresidentuur, Narva Gate, loomeinkubaator OBJEKT, MTÜ Vaba Loome Keskus, avalike arutelude sari BAZAR, Ida-Viru Kutsehariduskeskus, Astri keskus, NATO Eesti esindus.

Festivali toetavad Soome Instituut, Briti Nõukogu, Ameerika Suursaatkond Eestis, Eesti Kultuurkapital, USRF, Meresuu Spa & Hotel, Inger Hotel, Go Group, Moe1886

Festivali meediapartnerid on Raadio 2 ja Põhjarannik.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.