EESTI MUUSIKA KUULSUSTE KOJA KOHTUMISÕHTU: KUKERPILLID

Järgmisel kolmapäeval, 25. septembril kell 19.00 astuvad Maarjamäe lossi tallihoones rahva ette ansambli Kukerpillid liikmed Toomas Kõrvits, Ike Volkov, Arne Haasma ja Heiki Vahar. Vestlust juhib Sten Teppan.

Vaevalt, et Kukerpillid 1972. aasta 1. aprillil Ervin Abeli telesaates esimest korda esinedes arvata oskasid, mis edasi saama hakkab. Kui paljud teised Eesti bändid tunglesid raskema roki radadel, kuulasid Black Sabbathit, YES’i ja mõtlesid, kuidas veel paremini Led Zeppelini käike maha mängida, siis Kukrid jäid truuks kantrile. 47 aastat hiljem elab ansambel endiselt särtsakat lavaelu. Millest selline visadus, järjepidevus, mis sellel pikal teekonnal on juhtunud ja kas kantri alati jääb – nendele küsimustele annavad vastuse Tom, Ike, Arne ja Heiki isiklikult!

Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtute sari toob publiku ette muusikud, kelle tegevus on mõjutanud Eesti popmuusika ajalugu. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid ning tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Kohtumisõhtute eesmärgiks on Eesti Muusika Kuulsuste Koja idee tutvustamine ja meie levimuusika ajaloo kogumine ning jäädvustamine. Lisainfot levimuusika kultuurpärandi kogumise kohta leiab aadressilt www.kuulsustekoda.ee.

Kohtumisõhtu toimub näituse “Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu” juures, mis räägib Eesti popmuusika kujunemisest alates esimesest heliplaadist 1901. aastal kuni Eurovisiooni võiduni 2001. aastal. Saja aasta sisse mahuvad säravad staarid, “Horoskoop”, isetehtud pillid, “jazz luudel”, pungi kõrgaeg, laulev revolutsioon ja veel palju meenutamist väärt hetki, sündmusi ja inimesi.

Kohtumisõhtu pilet, mida saab soetada Piletilevist, kehtib samal päeval pääsmena Eesti poppmuusika ajaloo näitusele “Vabaduse kõla!” Maarjamäe lossi tallihoones (Pirita tee 56).

Üritust toetavad Kultuurkapital ja Georg Otsa nimeline Muusikakool, salvestab Eesti Rahvusringhääling.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.