VAATA: LÄTI POPSTAARI LAURIS REINIKSI JUULIKUUS ILMUNUD SINGEL “LENDAME KOOS” SAI MUUSIKAVIDEO

Läti poplaulja Lauris Reiniks, kes salvestab 2010. aastast oma laulud lisaks läti keelele ka leedu ja eesti keeles, tuli juulikuus välja uue singliga, mis kannab eestikeelset pealkirja “Lendame koos”. Täna avaldati selle loo muusikavideo.

Laul “Lendame koos” kirjutati koos Imre Sooääre ja Leelo Tunglaga. Viimane on teinud eestikeelseid tõlkeid ja kohandeid paljudele Laurise lauludele. Loo helilooja on Lauris Reiniks ise.

“Lendame koos” muusikavideo lavastas kogenud režissöör Aija Strazdiņa, juhtoperaator oli Ivo Skanstiņš. Videoloo kirjutas ja produtseeris Lauris Reiniks.

Muusikavideo on ainulaadne seetõttu, et see on filmitud tihedas koostöös Läti vanglate administratsiooniga, mis oli väga abivalmis ja vastutulelik. Enamik muusikavideost filmiti kahes Läti vanglas – Brasa vanglas, mis suleti 4 kuud tagasi, ja Olaine vanglas, mis on endiselt tegutsev ja kaasaegseim Läti vangla. See oli esimene kord ajaloos, kui keegi muusik näitas üles huvi filmida tegutsevas vanglas ka muusikavideot.

“See oli äärmiselt huvitav kogemus ja hämmastav seiklus, mida ma ei unusta kunagi. Tänu Läti vanglate administratsioonile sai võimalikuks selle loo jutustamine ja see ei jäänud pelgalt paberile,” räägib Lauris ja lisab, et tegelikult ei räägi lugu vanglast. See puudutab inimest.

“See on nagu meeldetuletus kõigile, et te ei pea tegema kõiki võimalikke töid ja teenima kogu maailma raha. Te ei vaja seda, kui soovite elada tervislikku ja täisväärtuslikku elu. Keegi ei vaja läbipõlenud, ületöötanud ja väsinud inimest. Peate leidma enda jaoks aja, peatuma õigel hetkel või võtma pausi. Või nagu öeldakse laulus: Nii, tšau, olen juba teel! Selgust vajab minu meel,” selgitab Lauris video ja laulu ideed.

Muide, nii nagu Laurise senise suurima eestikeelse hiti “Ma jooksen” video (2010), algab ka singli “Lendame koos” muusikavideo Georg Otsa esitatud lauluga “Saaremaa valss”.

Lugu Spotifys

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.