NOORFOLGI LIPULAEV MANDOTRIO ÜLLITAS UUE ALBUMI

Nooruslikku folgiskeenet vedav MandoTrio andis täna välja enda teise kauamängiva “Nüüd on teadused suured”.

MandoTrio uusim väljalase “Nüüd on teadused suured” on üldpildis inspireeritud pilguheitest paremasse homsesse, kandes endas tulevikuvaate erinevaid varjundeid. Plaadilt leiab 9 loo vältel nii meloodilisi mõtisklusi, tantsklevaid mõttemänge, kuid ka sügavamaid ning tõsisemaid juurdlusi eluolu ning keskkonna teemadel. Albumil kõlab näiteks ühiskonnakriitiline “Nõuan linnurahu”, mis on ühisloome Silver Sepa ja Kristiina Ehinaga ning teeb valusa sissevaate metsaraie pimedamale poolele. Koosloomena on sündinud ka Riffarricaga loodud mehelikku jõudu kandev “Hakkame mehed minema” ning uue kuue on MandoTerrori projekti läbi saanud ka MandoTrio lugu “Ängri böörds”.

Bändi liige Tanel Sakrits on loomeprotsessi kirjeldanud nõnda: “Antud album on meie jaoks suur samm edasi eelmisest, just omaloominguliste lugude arengu ja suurema arvukuse, kui ka pärimusmaterjali professionaalsema interpreteerimise osas. Ühtlasi saime maha mitmete fantastiliste koostöödega kahas teiste ägedate artistidega!”

Villu Talsi on albumi kokku võtnud järgnevalt: “MandoTrio ei tulnud oma teise albumiga nalja tegema, tegemist on tõsise tükiga, mis haarab kaasa, puudutab ja paneb ühtlasi ka jala tatsuma.”

MandoTrio on 2016. aastal alguse saanud omaloomingut ning pärimusmuusikat viljelev koosseis, kuhu kuuluvad kuuluvad Kristjan Kuusmik, Tanel Sakrits ning Hans Mihkel Vares. Lisaks topeltkeelte tärinale kaasavad noormehed enda lugudesse erineval moel nii trummi kui ka bassi. Bändi on nimetatud üheks parimaks näiteks nooruslikust folgiskeenest, just oma värske ning lennuka loomekeele poolest. MandoTrio 2017. aastal ilmunud debüütplaat “Ilma sünnib” nomineeriti Etnokulpidel ka parima debüütplaadi kategoorias.

Album on kuulatav Spotifys:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.