EESTI JAZZLIIDU UUS JUHATUS JÄTKAB SENISE KÕRGE TASEME HOIDMIST

Kirke Karja (foto: Rene Jakobson)

Eesti Jazzliidu üldkoosolekul 13. mail 2019 valiti liidule uus juhatus, kuhu kuuluvad Lauri Kadalipp, Priit Koff, Jaak Sooäär, Mingo Rajandi, Toomas Rull, Raimond Mägi ja Kirke Karja. Juhatuse esimees on jazzpianist Kirke Karja. Tegevjuhiks valiti konkursi käigus Ave Tölpt. Täna, 6. septembril, algab Fotografiskas Eesti Jazzliidu 16. hooaeg.

Kirke Karja, kes lõi juhatuse liikmena kaasa ka viimases koosseisus, tõdeb, et eesti jazzi seisukord on pigem hea ning kardinaalseid muutusi ta ette ei näe: “Me lähtume, ja mitte ainult meie, vaid mitmed valdkonna organisatsioonid, siiski Eesti Jazzi 2030 strateegiast.”

“Oleme võtnud eesmärgiks laiendada oma kontserttegevust. Samuti oleme varasemast enam keskendunud haridusele, pärandile ja rahvusvahelistumisele, millele aitavad kaasa mitmed projektid,” selgitab Karja. Uusi koostööprojekte initsieeritakse nii riigisiseselt kui rahvusvaheliselt.

“Eesti jazzi sünnipäeva egiidi all tähistame Liidu 15. tegutsemisaastat ning jazzi 101. sünnipäeva eelkõige uudisloominguga,” kirjeldab Karja eelseisva hooaja üht olulisimat sündmust. Lavale toovad mitmeid teoseid Ain Agan, Kristjan Randalu, Marianne Leibur, Estonian Voices, JT Conception, New Wind Jazz Orchestra ja mitmed teised nimekad artistid.

Lisaks eelmainitule jõuab Eesti Jazzliidu kontsertprogramm kümnesse kohta üle Eesti. Kontserdid toimuvad lisaks Tallinnale veel Tartus, Pärnus, Rakveres, Viljandis, Võrus, Saaremaal, Türil, Haapsalus, Sillamäel ja Valgas.

Hooaja kontserdid on leitavad Eesti Jazzliidu Facebookist ja jazz.ee lehel.

Vaata ka Eesti jazzi sünnipäevapeo ürituse Facebooki lehte!

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.