KADRI VOORANDI CD LANGES EESTI ALBUMITABELI ESIKOHALT. MILLINE DUUBELPLAAT TROONIB VÄRSKET PINGERIDA?

Kolm nädalat Eesti albumitabelit valitsenud Kadri Voorand on oma viisikettaga “In Duo With Mihkel Mälgand” nüüd teisele kohale taandunud, sest kõige magusamale positsioonile maandus topeltplaat “Eesti laulupidu 150”.  

Laulupidude traditsioon ja eesti rahvas on olnud sedavõrd tihedalt seotud, et nad on alati teineteist peegeldanud – on ju eestlaste rõõmsamad ja kurvemad hetked saanud otsesema või kaudsema väljenduse laulupidude repertuaarides ja meeleoludes, teisipidi on aga laulupeod olnud lohutajaks ning osutunud aegade jooksul tõhusaimaks eesti rahva ühendajaks.

Just seepärast ilmuski hiljuti topeltplaat “Eesti laulupidu 150”, et tähistada 150 aasta möödumist esimesest üldlaulupeost. Hoolikalt valitud kakskümmend kuus helisalvestist aitavad pilku heita minevikku ning teada saada, millised palad on laulupidude ajaloos osutunud armastatuimaks ning millised neist on kandnud eesti rahva ja tema enesetunnetuse ajaloos kõige kesksemat rolli. 

Nagu juba mainitud, siis Kadri Voorandi uus album “In Duo With Mihkel Mälgand” langes liidripositsioonilt hõbemedalile. Juunikuu lõpus kirjutasime, et selle CD annab järgmise aasta alguses rahvusvaheliselt välja plaadifirma ACT, kelle all on tegutsenud teiste seas Nils Landgren, E.S.T., Viktoria Tolstoy ja Marius Neset. Plaadilepingu kohaselt jätkab Voorand koostööd ACT’iga ka tulevikus.

Albumitabeli kolmas koht kuulub seekord uuele tulijale, kelleks on Ivo Linna ja tema värske helikandja “Südames Eestimaa”. Armastatud laulja ise on praegu oma juubelituuril “IFF 70”, mis toimub täna, 12. juulil Pärnus, homme Raplas, pühapäeval Haapsalus, järgmisel teisipäeval Vihulas, kolmapäeval Tallinnas ning reedel, 19. juulil Kasepääl.  

Ainsa taastulijana mahtus TOP 10-sse räppar Bad Art, plaadiga “Pealik”, mis asub üheksandal tabelireal. Sellele albumile mahtus kolmteist pala, kus teevad külalistena kaasa Beebilõust, Maxtract, Marianne Leibur, Robert Lõvi ja Kozinak. CD peaprodutsent on Risto Ruus ning  plaadifirmas Royal Records valminud albumit on aidanud teha ka Robert Stanley Montes ja Svante Forsbäck. Biitidega abistasid Lone Betro ja 372Kaspar.

Eesti albumitabel (12. juuli):

1 (2) “Eesti laulupidu 150”
2 (1) Kadri Voorand “In Duo With Mihkel Mälgand”
3 UUS Ivo Linna “Südames Eestimaa”
4 (3) Rammstein “Rammstein”
5 (7) Andre Maaker “Meie laulu pidu”
6 (6) Jaak Joala “Ma joobun õnnest”
7 (4) Reet Linna “Eesti Kullafond”
8 (8) Billie Eilish “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”
9 TAAS Bad Art “Pealik”
10 (5) Vaiko Eplik “Sireleis”

Sulgudes positsioon eelmisel korral

Edetabelit aitavad MuusikaPlaneedil kokku panna Tallinna poed Terminal ja Biit Me Record Store ning üle-eestiline Apollo poodide kett.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.