MARJU LÄNIK ON TAGASI MUUSIKAPLANEEDI TOP KÜMNE TIPUS!

Marju Länik (Foto: Terje Ugandi)

Peale kolmenädalast pausi tõusis MuusikaPlaneedi lugejate koostatud TOP 10-ne tippu taas Marju Läniku laul “Täna otsuseid ei tee”, mis kogus oma kuueteistkümnendal tabelinädalal lausa 33% kõikidest häältest.

Marju aktuaalne singel juhib meie pingerivi kümnendat korda ning selle autorid on Liina Saar, Marju Länik, Herman Gardarfve ja Axel Ehnström. Loo algne demo valmis eelmisel kevadel toimunud laulukirjutajate laagris ning tekst eelmisel suvel, mistõttu on lugu tuntavalt suvise meeleoluga. Pala salvestati suve lõpu poole, peale mida jätkati tööd seade ja vormiga ning lõpuks miksimise ja masteriga. Nagu me teame, jõudis lugu konkursil Eesti Laul 2018 kahekümne parema sekka.

Muideks, 3. mail avati Maarjamäel Orlovi lossi tallihoones Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi näitus “Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu”, kus muu põneva seas saab näha ka Marju Läniku musta nahktagi, mille mõtles välja ja teostas lauljatarile otsast lõpuni nahakunstnik Sirje Kriisa 1987. a. ning mida näeb samal aastal valminud ETV videos “Terassüdamega mees”. “See tagi on kunstiteos, uurides lähemalt kõiki tagi detalile näete, kuivõrd huvitavalt see loodud ja kujundatud on. Ennekõike soovisin tagi esinemiste jaoks. Eks rockipisik on minu sees kogu aeg elanud ja pole siiani kuhugi kadunud. Selleks vajasin riietust, mis toetaks mind rockilugusid esitades ka väliselt,” kommenteeris Länik MuusikaPlaneedile.

“Selle nahktagiga on ka üks värvikas plakat minust (1988), mis ka Maarjamäe levimuusika näitusel üleval ripub. Samuti ilmestab selles nahktagis foto mu 1990. a. ilmunud rociklugudega LP-d “Ma uurin valgust”,” lisas lauljatar.

Nüüd aga jätkame MuusikaPlaneedi värske tabeli tutvustamist. Hõbemedal kuulub seekord uutele tulijatele – Liis Lemsalu ja Ott Leplandi duetile “Süda taob”, mis valmis eelmise aasta lõpus Liisi albumi “+1” jaoks. Pronksi saab aga kaela 16-aastane Märten Männiste, kelle esitatud “Tuulik tormi käes” pidi võrreldes eelmise nädalaga ühe koha käest andma.

Edasi järgmisesse tabelisse pääsevad ka eelmise nädala esikoha omanik, ansambel Shanon looga “Nüüd on see käes” ja elektroonilise muusika bänd Vajé, kelle uus singel “Home” räägib koduigatsusest.

MuusikaPlaneedi TOP 10 #153 (7. mai):

1 (3) [16] Marju Länik “Täna otsuseid ei tee” (33%)
2 UUS [1] Liis Lemsalu & Ott Lepland “Süda taob” (17.87%)
3 (2) [3] Märten Männiste “Tuulik tormi käes” (13.83%)
4 (1) [2] Shanon “Nüüd on see käes” (10.66%)
5 UUS [1] Vajé “Home” (7.78%)

6 (4) [2] Margit Tali “I Love You” (5.62%)
7 (5) [9] Jüri Pootsmann “Vihmapiisad päikest täis” (4.9%)
8 UUS [1] Krunks More “Hoplaa” (4.03%)
9 UUS [1] Puuluup “Süüta mu lumi” (1.73%)
10 UUS [1] Erich Krieger “Vanaisa pill” (0.58%)

Hääli: 694 (aitäh!)

Reeglid näevad ette, et edasi pääsevad laulud esiviisikust. Seega asuvad neile nüüd konkurentsi pakkuma viis uustulnukat:

  • Brigita Murutar “Mis kuradi kohas ma elan?”
  • Hellad Velled “Davai davai”
  • Jana Kask “Vaid see viis”
  • Parvepoisid “Olen sinu kiisu”
  • Vaiko Eplik “Jänkud”

Gallup asub lehe paremas servas ja läheb lukku pühapäeval, 13. mail kell 23:59. Tuld! 🙂

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.