SETO SÄRTSBÄND KIIORA UUS ALBUM “RÄÄRÄÜSS”

Energilise esinemislaadiga “särtsbändi” hüüdnime teeninud seto noorte trio avaldab 11. mail oma teise albumi “Rääräüss”. Ansamblis mängivad vennad Matis Leima (viiul, karmoška) ja Laurits Leima (kitarr) Lõuna-Setomaalt Luhamaa nulgast ning Margret Jürison (karmoška) juurtega kontrolljoone-taguses Irboska nulgas.

Plaadil on 15 lugu: umbes pooled autorilooming, mis sulab orgaaniliselt kokku teise päris-pärimusmuusika poolega. Kuigi ansambel alustas koduse seto muusikaga, siis nüüd on jõutud kavasse haarata kõik, mis aastatega kõrva köitnud, sealhulgas setoliku särtsuga vene muusikat, mokša keelega segatud ukraina viise ja üht-teist Lääne-Euroopastki, mis aga erinevale taustale vaatamata kõik mõnusaks tervikuks on saanud.

Esitluskontserdid toimuvad 11. mail Setomaal Obinitsa seltsimajas, 13. mail Tartus Sisevete saatkonnas ja 14. mail Tallinnas korp! Sakala majas.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.